Dati cinste Fiului!

15694-regal-king-crownPsalmul doi vorbeste de complotul imparatilor impotriva Unsului lui Dumnezeu. Cel rau se foloseste de imparatii nechibzuiti ai acestei lumi. Toata scena lui antihrist are o singura paine de mancat, pe Hristos. El este marul discordiei pentru antihrist, chiar si numele i s-a dat de la acest lucru: anti-hrist = impotriva lui Hristos. Problema este ca lupta lui nu va avea sorti de izbanda.Biruinta a fost proclamata: „Tu le vei zdrobi cu un toiag de fier!”(v.9). Satan a fost infrant de Hristos cand Acesta era in slabiciune, intr’un trup de slabiciune ca al nostru, ce sa va alege de Satan cand Hristos va veni in glorie? Iisus nu are pe pamant decat biserica Sa, in rugaciunea domneasca din Ioan 17, 9 spunea: “Nu ma rog pentru lume, ci pentru aceia pe care mi i-ai dat Tu; pentru ca sunt ai tai”. Cei ce nu sunteti inca ai Domnului, temeti-va, zilele sunt numarate si voi nu le stiti numarul! Iisus mai da un timp lumii, si acesta il rabda cu multa bunatate, timp in care se mai poate face trecerea dintr’o tabara in alta, acest timp este limitat.

Cat despre oamenii care sunt la mijlocul acestui conflict dintre satan si Hristos, biblia ne da cateva indemnuri:

Luati invatatura! Iisus este cuvantul intrupat, tot ce este mai bun dat gurii sa vorbeasca este rostiti de Hristos, cuvantul intrupat. (Ioan 1, 14). Cine strage cuvantul Lui in inima lui, primeste putere sa nu pacatuiasca Ps. 119,11. Cine cunoaste adevarul Lui ajuge liber, nu mai poate fi manipulat, inselat, are lumina lui Dumnezeu si nu va umbla bajbaind. Stie unde merge.

Slujiti Domnului cu frica, bucurati-va tremurand! Pentru un om firesc aceste cuvinte se contrazic, pentru un om duhovnicesc ele definesc o traire autentica. O traire nu in teama si neliniste, pentru ca noi avem incredere in caracterul lui Dumnezeu, ci acea frica a dragostei, sa nu il faci pe Dumnezeu gelos, sa nu aduci o jertfa care sa nu te coste nimic, care dezonoreaza pe Dumnezeu.

Cinstiti pe Fiul! Ferice de toti cati se incred in El! 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s