De la Mine a fost aceasta

Cand m-am intors la Dumnezeu, aveam 17 ani si as fi avut multe lucruri sa intreb, sa aflu. Atunci am gasit acest text pe o hartie veche, scris la o tiparnita veche, cuvinele erau imprimate in foaie,  o foaie ingalbenita, dar de buna calitate, adesea am udat foaia aceea dar nu se strica scrisul, pentru ca era cu un tus vechi si rezistent. Subliniam de fiecare deata cand treceam printr’o experienta din cele scrise in foaia aceea. Ajunse-sem sa subliniez cu marker-ul aproape tot textul. Cu timpul am pierdut foaia aceea, o pastram in biblie. Am pastrat’o cativa ani buni. Totdeauna am considerat ca era o unealta a lui Dumnezeu de a ma intari si tine aproape de el. Am incercat adesea sa o gasesc, dar nu am mai dat de ea. Acum am gasit acest text pe net undeva. Am modificat unele cuvinte arhaice, si am aflat ca a fost scrisa de un monarh rus.

Uitati’o!

pouqrcpyteey

Te-ai gandit vreodată că ce este pentru tine arzator, pentru Mine este dureros? Ce te apasa pe tine, pe Mine Mă priveşte.
Calea ta este nepreţuită în ochii Mei pentru că te-am iubit de la inceput, bucuria Mea este sa te învăţ pe tine.
Când peste tine vin ispite şi de faţă este vrăşmaşul, Eu vreau să ştii că de la Mine a fost aceasta.

Eu sunt Dumnezeul tau, Acela care pe toate le orânduiesc şi nu fără de rost ai ajuns în acest loc, acesta este locul pe care Eu ţi l-am ales.
Nu m-ai rugat tu oare, ca Eu să te învăţ smerenia?
Ei bine, Eu te-am adus pe tine aici, la şcoala în care se învaţă această lecţie.
Cei ce sunt langa tine, aceia sunt prin voia Mea.
Dacă te-ai aflat în neajunsuri, si iti este greu sa te ridici, atunci să stii că de la Mine a fost aceasta.

Chiar dacă eu stăpânesc peste toate ale tale, Eu doresc ca tu sa vii la Mine să cunoşti că de la Mine primesti totul.
Darurile Mele sunt nesfârşite, dar Eu vreau ca tu, în prezenţa Mea, să te convingi de dreptatea Mea.

Să nu fii ca ceilalţi sa zici în neputinţa ta: „ Nu cred în Dumnezeul meu!“ .
Ai străbătut într-una nopţi în suferinţă, de cei dragi şi apropiaţi inimii tale te-ai despărţit, de la Mine a fost aceasta.

Eu sunt Acela ce îngăduie suferinţele.
Ca să-mi vorbeşti am îngăduit asta. Astfel sa gasesti liniştea veşnică.
De-al tău prieten sau altcineva, căruia inima ai deschis-o ai fost rănit; de la Mine a fost aceasta.

Am îngăduit ca această nemulţumire să te încerce pe tine, pentru ca în Dumnezeu să-ţi afli cel mai bun prieten.
Eu vreau ca in toate sa Mi te înfăţişezi şi cu mine să vorbeşti.
Dacă te-a clevetit cineva, în grija Mea să laşi aceasta şi, din adâncul inimii tale, de Mine să te apropii ca să fii ferit de cearta.
Eu luminez în dreapta ta şi în lăuntrul tău ca soarele de amiază.Socotelile ţi s-au încurcat, deznădăjduit din tot sufletul ai obosit; de la Mine a fost aceasta.

Ţi-ai făurit un vis, ai avut dorinţele tale, înaintea Mea tu le-ai depus pentru a fi binecuvântate.
Însă voia mea e ca tu să-mi înfăţişezi toate momentele vieţii tale, ca Eu să le îndrept, pentru că tu, zidirea Mea eşti, iar nu o forţă intamplatoare.
Neaşteptata zădărnicie a vieţii te-a ajuns pe tine şi, acum, inima ta a învăluit-o; să ştii că de la Mine a fost aceasta.

Eu doresc ca sufletul tău să fie pururea arzând înaintea ochilor Mei şi prin numele Meu să biruieşti toată slăbiciunea.
De mult timp din cauza micimii tale sufleteşti şi a puţinei tale credinţe, nu mai ai parte de cuvânt din partea celor apropiaţi şi dragi ţie.Să ştii că de la Mine a fost aceasta.

Chiar în neliniştea aceasta, Eu încerc cu tărie credinţa ta şi puterea rugăciunii tale pentru aproapele tău; oare nu pentru grijile celorlalţi ai poposit cu rugăciunea în Iubirea Mea?
Cand te-au întâmpinat pe cale felurite boli nevindecate, iară tu, legat ai rămas de firea ta? De la Mine au fost acestea.

Eu îmi doresc ca tu să mă cunoşti mai adânc şi să nu te chinui să pătrunzi în a Mea lumina pentru mântuirea sufletelor muritorilor, ale căror căi sunt de nepătruns.
Ci cu smerenie şi cucernicie să-ţi pleci capul sub harul Meu.
Ţi-ai dorit să faci ceva însemnat pentru Mine, te-ai plecat, în schimb, bolilor şi neputiţelor.
De la mine a fost aceasta.

Atunci când ai fost absorbit de lucrarea ta, Eu n-am putut defel să te aduc la Mine.Eu vreau să te învăţ să primeşti conştiinţa propiei nimicnicii când Eu îţi lipsesc.
Doar unii din fiii mei cei buni care s-au desprins de viaţa cea lumească au dobândit arma rugăciunii neâncetate.
De-ai intrat pe neaşteptate într-o slujbă grea şi cu mare răspundere, să nădăjduieşti în Mine.

Eu te încredinţez că aceste greutăţi vor fi binecuvântate de Domnul Dumnezeul tău în toate căile tale şi, peste toate, Călăuzitorul şi Sprijinitorul tău va fi Domnul tău.

În fiecare zi a vieţii tale ai avut în mâinile tale, copilul Meu, acest vas luminat de mila Mea, foloseşte-l cu (în) libertate.
Păzeşte-l, cunoaşte-te şi întotdeauna ia aminte ca oriunde ai fi, tu suflete -în neputinţă şi în disperare– să înveţi ca în toate să Mă vezi pe Mine.
Toate au fost trimise de Mine spre desăvârşirea sufletului tău.

Toate acestea de la Mine au fost!

Când ai să fii întristat şi mâhnit citeşte şi te linişteste pentru că
Cel drag nouă, Te iubeste!

5 gânduri despre „De la Mine a fost aceasta

  1. Foarte frumos textul! Si atat de adevarat…

    Cei care se mira uneori de ce oamenilor care traiesc fara Dumnezeu le merge asa bine au acum un raspuns. Un om care traieste fara Dumnezeu refuza ajutorul Lui. Ajutorul lui Dumnezeu vine uneori sub forma greutatilor, e adevarat, dar rezultatele sunt foarte mari.

    Crestinii le accepta cu smerenie, indiferent daca stiu ca greutatile sunt permise de catre Dumnezeu sau nu. Crestinii in general sunt mai saraci decat cei fara Dumnezeu, dar in schimb au in sufletul lor fericirea. Nu trebuie sa se zbata pentru a fi fericiti, asa cum fac cei care traiesc fara Dumnezeu si care in bogatia lor se simt mizerabili. Crestinii, odata ce l-au acceptat pe Dumnezeu in sufletul lor, sunt fericiti si prin asta au atins scopul suprem – traiul fara griji – scopul pentru care oamenii fara Dumnezeu se zbat in continuu si care niciodata nu il vor putea atinge, pentru ca oricat s-ar stradui fericirea nu o putem atinge prin lucrurile materiale. Fericirea o putem atinge doar daca il lasam pe Dumnezeu sa lucreze si sa ne indrume. O atingem doar cand ne dedicam Lui.

    Asadar, indiferent de greutatile care le avem, noi intotdeauna suntem mai fericiti si, chiar daca nu detinem companii multinationale, suntem mai linistiti decat orice alti inchinatori la idoli sau atei pentru ca Dumnezeu intotdeauna are grija sa ne ofere ceea ce avem nevoie pentru a ne simti bine, nu ceea ce spun altii ca avem nevoie.

  2. Agkelos:
    Adevaratele valori sunt cele interioare, cum bine spuneai, cand oamenii le obtin pe acestea cele materiale nu mai sunt periculoase pentru ei (intr’un mod riscant). Domnul Iisus nu ne cere sa iesim din lume, dar daca am obtinut pacea interioara cu Dumnezeu, vom sti cum sa folosim cu intelepciune toate celelalte lucruri in folosul fericirii interioare.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s