Predica de pe cruce

Pe cruce Domnul a rostit niste cuvinte, toate sunt vesti bune pentru noi, oare cati le mai vedem in ceata atator traditii?

Tata iarta-I caci nu stiu ce fac! Acesta este un mesaj bun pentru noi, stim ca Iisus nu a avut pacat si Dumnezeu asculta intotdeauna pe Fiul Sau si rugaciunile Lui. Dumnezeu ne va ierta cu siguratnta pe cei ce ne predem Fiului!

Astazi vei fi cu Mine in rai! – Iisus inseamna ca avea sa finalizeze lucrarea de mantuire chiar in ziua aceea (“astazi” vei fi cu Mine in Rai), altfel nu putea sa promita Raiul talharului. Locul este pregatit, Raiul este accesibil oricui astazi, daca si un talhar, care s-a pocait, a putut sa intre in el.

(Mariei)Femeie iata fiu tau! (ap. Ioan) Iata mama ta! – Asta inseamna ca ne-a facut copii in familia lui Dumnezeu intrucat ne-a dat instructiunile divine: o sora de varsta mamei tale, trebuie sa o tratezi ca pe mama ta, iar un frate de varsta fiului tau, trebuie sa il tratezi ca pe fiul tau. Cum vedem noi astazi credinta pe pamant, toti declara ca cred, insa avem si inchisorile pline, topul coruptiei, etc. Cine crede cu adevarat, devine familie cu ceilalti credinciosi, de aceea le-a spui Iisus “voi sunteti frati”, si le-a dat o porunca noua: “ Sa va iubiti unii pe altii” prin aceasta vor cunoaste oamenii ca sunteti ucenicii mei (si isi vor da seama ca nu sunteti, daca nu aveti dragoste unii pentru altii).

Dumnezeul Meu, Dumnezeul Meu, pentru ce m-ai parasit! – Daca Iisus striga asa, inseamna ca Tatal si-a intors fata de la Fiul sau pentru o vreme pentru ca el avea asupra lui pacatele noastre ale tuturor. Daca Tatal nu ar fi vazut pacatele noastre asupra lui Hristos, nu si-ar fi intors fata de la el, ci ar fi trimes 12 legiuni de ingeri si pamantul ar fi fost razuit in aria aceea de ticalosi. Insa Isus a purtat pacatele noastre si cand a fost inviat, inseamna ca Dumnezeu a socotit ispasite pacatele noastre ale celor ce ne incredem in Iisus iar noi am fost socotiti neprihaniti.

S-a sfarsit! – Asta inseamna ca tot ce a promis talharului (Raiul), tot ce a spus Mariei si lui Ioan (iubirea frateasca, familiala), promisiunea iertarii (mantuirea), toate acestea au fost implinite chiar atunci! S-a implinit! Paharul a fost baut pana la afarsit!

3 gânduri despre „Predica de pe cruce

  1. Niciodata n-am privit acele cuvinte ca o predica… dar asa e. Multumesc 🙂 El n-a venit in lume sa vorbeasca in van. Nici un cuvant de-al Lui n-a fost de prisos. De ce nu ne gandim in felul asta? E SUFUCIENT sa implinim cuvintele Lui, cerintele Lui. Nu sa ridicam noi (ca oameni) noi cereri, ritualuri… E suficient sa implinim cuvintele lui, Cuvantul Lui si voia lui Dumnezeu pentru viata noastra. Chiar daca asta ne costa confortul nostru zilnic… si parerea altora despre noi si „ciudateniile noastre”. Multumesc ca mi-ati dat ocazia sa vad acele cuvinte ca fiind adresate, in perspectiva, si noua, celor din anul 2008

  2. Violeta,

    asa este, nici un cuvant de la Dumnezeu nu este lipsit de putere, insa fara lumina si revelatia Duhului Sfant mintea noastra nu patrunde sensul, dar el exista.

    Paste fericit iti doresc!

  3. Multumesc asemeni. Nu numai ca nu e lipsit de putere. Dar El nu a venit sa vorbeasca sa se afle in treaba! Tot ce a spus si a facut a avut un rost si are un rost si un sens bine definit atat in istorie cat si in Imparatia Cerurilor.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s