Creşterea preţului alimentelor – in atentia FMI


Directorul Fondului Monetar Internaţional a avertizat că sute de mii de oameni vor suferi de foame dacă preţurile la alimente continuă să crească.

Dominique Strauss-Kahn a declarat că tensiunile sociale cauzate de preţurile la alimente ar putea stârni conflicte.

Recent, în câteva ţări precum Haiti, Filipine şi Egipt au avut loc revolte ale oamenilor nemulţumiţi de creşterea preţurilor la mâncare.

Fondul Monetar Internaţional, care s-a reunit la Washington, a cerut să fie luate măsuri în privinţa acestei probleme şi a crizei financiare la nivel internaţional.

Cauzele creşterii preţurilor

Principala temă de discuţie la reuniunea FMI a fost criza prin care trec pieţele financiare.

Dar directorul FMI a atras atenţia şi asupra consecinţelor pe care le poate avea creşterea continuă a preţului alimentelor.

„Mii, sute de mii de oameni vor suferi de foame. Copiii vor suferi de malnutriţie iar consecinţele se vor face resimţite toată viaţa”, a declarat directorul FMI.

El a spus că problema ar putea duce la dezechilibre pe piaţa comercială care în cele din urmă vor afecta statele în curs de dezvoltare.

“Nu este doar o problemă umanitară”, a subliniat Dominique Strauss-Kahn .

Preţul alimentelor a crescut dramatic în uiltimele luni din cauza cererii tot mai mari, a vremii proaste înregistrată în mai multe ţări şi a faptului că tot mai multe suprafeţe de pământ sunt acum folosite pentru producerea de biocombustibili.

Comitetul FMI a cerut membrilor Fondului să ia măsuri pentru a opri criza financiară care s-ar putea înrăutăţi, după cum avertizează FMI.

Sursa BBCR

Producem biocombustibili, ne consideram cunoscatori si ingrijitori ai planetei acesteia si producem niste desechilibre greu de suportat.

Cred ca este o aroganta a unora care pretind ca protejeaza viitorul planetei si iau masuri nastrusnice in aceasta directie, cum ar fi cu biocombustibilii acestia.

Istoria este in mana lui Dumnezeu, nu ai ce sa ii faci. Mai bine sa cautam Imparatia lui Dumnezeu, lumea asta spune Hristos va trece cu foc si cu pucioasa.

Un gând despre „Creşterea preţului alimentelor – in atentia FMI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s