Un gând despre „Radacinile „Emergent Church” si relevanta

 1. Pentru cine ar vrea sa stie detalii si lucruri concrete despre evolutia „emergent church” (eu i-as zice „emergent cult”), se poate informa pe http://www.christianworldviewnetwork.com.

  Iar pentru cei care nu stiu limba engleza, le recomand sa citeasca „Nu tot ce luceste este aur” de John MacArthur (se gaseste in destul de multe librarii crestine). In engleza, numele cartii este mult mai direct, adica „Fool’s gold” sau pe romaneste „Aurul prostului”, facand aluzie la faptul ca pe vremea cautatorilor de aur, erau unii naivi care strecurau nisip din rau si cum se vedea un cat de mic licar, credeau ca este aur desi erau particule de nisip…

  Regret ca inca nu s-au tradus inca in romana cartile lui MacArthur „Hard to believe – the high cost and infinite value of following Jesus” si „Truth war”. In ultima dintre carti, autorul chiar da exemple concrete si nume, ceea ce arata ca lupta s-a acutizat…

  Altfel, mai sunt materiale video excelente pe aceeasi tema, unele pot fi gasite la adrese precum:

  Coloseni 2:8 Luaţi aminte să nu vă fure minţile cineva cu filozofia şi cu deşarta înşelăciune din predania omenească (adica cu traditia), după înţelesurile cele slabe ale lumii şi nu după Hristos.

  2 Ioan 1:9 Oricine se abate şi nu rămâne în învăţătura lui Hristos nu are pe Dumnezeu; cel ce rămâne în învăţătura Lui, acela are şi pe Tatăl şi pe Fiul.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s