A cinsti pe Dumnezeu si a-L dispretui


“Cine umbla in neprihanire se teme de Domnul, dar cine apuca pe cai stricate Il dispretuieste” Pv. 14,2

Sunt unii oameni care desi umbla pe cai stricate, ei spun ca cred in Dumnezeu si sunt si ei crestini. Scriptura spune aici scurt: “Il dispretuieste pe Dumnezeu”. In ochii lui Dumnezesu faptele vorbesc mai mult decat cuvintele. Una este cel care aluneca si cade de odata intr-o greseala si alta este cand oamenii apuca, adica se indeletnicesc cu un fel de viata, aceia il dispretuiesc pe Dumnezseu. In lume oamenii spun, dar daca simti anumite afinitati fata de Dumnezseu inseamna ca il repecti, de fapt. Domnul Iisus spune in evanghelia dupa Ioan la un moment dat: “Daca ma iubiti veti pazi poruncile mele”. El nu conditioneaza aici, insa spune dupa ce recunosti un om care il iubeste pe Dumnezeu.

2 gânduri despre „A cinsti pe Dumnezeu si a-L dispretui

  1. Sunt nenumarate cazurile cand oameni care umbla pe cai nelegiuite, in ochii nostri, intr-un fel, Il respecta pe Dumnezeu mental, formal, avand despre El o imagine oarecum reverentioasa. Fac referire aici la cai ce in ochii nostri sunt stricate, dar in ochii pacatosilor sunt cai normale, nu asa de imorale si cu care, in general, societatea este de acord.

    Daca ar exista constienta unui Dumnezeu real, care pedepseste raul, atunci cel ce umbla pe cai stricate nu si-ar permite sa-L dispretuiasca pe Dumnezeu.

    Cred ca aici este vorba si de o dispretuire nu neaparat atitudinal constienta, cat comportamental manifesta, prin alegerea unor cai contrarea voii lui Dumnezeu, prin satisfacerea diverselor trebuinte biologice si sociale in afara caii divine.

    Aici trebuie sa vina „vremurile de inviorare” pe care le doreste Dumnezeu pentru oameni. Sa vada ca ale lor cai sunt rele si sa se lase de ele.

  2. Asa este Pety, aici este vorba cum ai spus de dispret comportamental, sunt de acord ca oamenii nu sunt constienti de ce fac si ei nu il nesocotesc prin atitudine pentru ca ei nu il percep asa pe Dumnezeu, iar aici este si vina bisericii, care nu este vie, nu isi transmite mesajul, nu se face prezenta in societate, pentru ca oamenii sa faca diferenta.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s