Sondaj evanghelic despre credinta si sexualitatea.

In Romania s-a facut un sondaj printre adolescinti privind comportamentul si atitudinile lor, interviul a fost facut intre 6-26 noiembrie 2006 de Daedallus Consulting pe un esantion de1141 de persoane din mediul urban cu varsta intre 11 si 17 ani.

Josh McDowell a realizat acealasi studiu in UK, Mexic si Polonia cu scopul de a intelege aspecte specifice cu privire la atitudinea adolescentilor din aceste culturi comparativ cu rezultatela studiul facut in SUA.

Este probabil primul studiu de acest fel din Romania.

Dintre cei 1141 adolescenti care au completat un sondaj, 447 sunt din mediul evanghelic, cate 50 pentru fiecare categorie de varsta din intervalul studiat. Acestia au fost intervievati in biserici, grupuri de tineret si in scoli.

Studiul evalueaza:

  • Atitudinea cu privile la relatiile din familie
  • Relatiile cu persoanele de sex opus
  • Comportamentul in fata provocarilor de zi cu zi
  • Perspectivele asupra vietii
  • Mediul religios in care au crescut

Conform studiului 23% dintre adolescentii din esantionul principal si 9% dintre cei evanghelici au avut deja relatii sexuale.

Studiul mai arata ca:

Adolescentii credinciosi au mai putina experienta sexuala decat cei din esantionul principal. Primii sunt mai putin permisivi in ce priveste activitatile intime prezentate.

Baietii, mai mult decat fetele sunt inclinati sa tolereze activitati cu tenta sexuala.

Adolescentii evanghelici sunt mai putin influentabili cu privire la inceperea vietii sexuale.

Printre motivele care ar influenta decizia adolescentilor de a avea relatii sexuale cele mai frecvente sunt: faptul ca sunt indragostiti de acea persoana si intentia de a se casatori cu ea.

Un aspect interesant a iesit la iveala la intrebarea:

Cat de importanta este credinta crestina in zilele noastre?

(Foarte importanta – 60% in cazul esantionului principal si 85% – evanghelici). Rezultatele sunt diferentiate si in functie de experienta sexuala si notele obtinute la scoala: credinta crestina este mai importanta pentru cei cu note mai mari si cu mai putina experienta sexuala.

Adolescentii tind sa defineasca moralitatea in relatie cu viata lor: mai mult de jumatate dintre ei au fost de acord ca “stii ca ceva este corect din punct de vedere moral daca functioneaza pentru tine”.

Rezultatele acestui studiu vor influenta tematica abordata la conferintele lui Josh McDowell in Romania. Rezultatele prezentate aici sunt o mica parte din studiu.

* stire transmisa de Roboam si Josh McDowel in Romania

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s