Folosirea corecta si incorecta a cuvantului „ratacire”

„Nu va rataciti voi oare pentru ca nu cunoasteti nici Scripturile, nici puterea lui Dumnezeu?” (Marcu 12,24)

Am vazut in ultima vreme tot mai multe framantari cu privire la adevar. De ce oamenii sunt inselati, de ce sunt ipocriti, care este adevarul?

Domnul Iisus spunea: „va rataciti pentru ca nu cunoasteti Scripturile”. Biblia mai este numita si Cuvantul Adevarului. Daca nu stii ce spune Dumnezeu in Scriptura nu ai cum sa stii daca esti manipulat sau mintit si totodata devii si frustrat incepand sa gresesti tu insuti.

Hristos cand a fost ispitit de Satana in pustie, El la fiecare ispita raspunea: „Este scris”, „Este scris”. Unde este scris? In Biblie bineinteles si stiti ca Domnul Iisus a intors toate ispitele Satanei in imprejurarea aceea citand doar din cartea Deuteronom? Ce tare este Cuvantul lui Dumnezeu!

Niste iudei din bereea aveau o inima mai aleasa pentru ca tot ce li se predica ei cercetau acasa cu Scripturile sa vada daca ce li s-a spus era in tocmai cu Scripturile.

Deci in perspectiva lui Hristos cine nu citeste scripturile se rataceste. Acum auzim in stanga si in dreapta o ideie care este pe invers. „Sa nu citesti biblia ca te ratacesti” sau „voi care cititi biblia va rataciti”. Ati auzit astfel de afirmatii? Pai eu pe cine sa cred? Iisus spune ca ma ratacesc pentru ca nu cunosc scripturile, oamenii spun ca citesc scripturiel si de aceea ma ratacesc. Cine are dreptate? Judecati voi singuri.

Iisus mai spune un lucru legat de puterea lui Dumnezeu. Acesta este Duhu Sfant care calauzeste in tot adevarul. Trebuie sa ne rugam pentru ca Dumnezeu sa ne lumineze si sa ne calauzeasca prin Duhul Sau cel sfant, insa ca sa primim Duhul Sfant trebuie sa acceptam jertfa de ispasire a lui Hristos pentru pacatele noastre, adica sa ne pocaim de vina noastra si sa ii cerem iertare, apoi sa adaptam viata noastra invataturilor lui Hristos.

Sa ne rugam pentru puterea lui Dumnezeu, este foarta importanta cand citim Scripturile ca sa nu ne ratacim.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s