Cum deosebesti un lup de o oaie ?

ecumenism2.jpg

Pentru ca am vazut o ingrijorare in ultimul timp pe blogosfera cu privire la caracterul celor ce scriu m-am gandit la urmatoarea problema.

Cum deosebesti un lup de o oaie?

La inceput este mai greu pentru ca lupii sunt imbracati in piei de oaie, cum spune Domnl Iisus. Adica atat lupul cat si oaia (vorbesc de credinciosi aici) au acelasi limbaj, acelasi comportament in aparenta, nu sti cum sa ii deosebesti.

Exista insa niste indicii care ii deosebesc: lupul se lupta sa manance oi, pe cand oaia se lupta sa manance iarba, hrana. Adica daca vezi pe cineva cu spirit de “jurnalist” sau “politician” (pe cine sa inghita, sa doboare, etc.) ala este un lup. Insa daca vezi pe cineva care este insetat dupa Cuvantul lui Dumnezeu si dupa orice este bun si de folos, aceea este o oaie pe care o pastoreste Hristos.

Am scris asta atat pentru evanghelici ca sa discearna, cat si pentru ceilalti ca sa isi dea seama si ei.

4 gânduri despre „Cum deosebesti un lup de o oaie ?

 1. Ce facem cu „oile” din biserici care se metamorfozeaza spontan in „lupi”, si ataca direct sau indirect celelalte „oi” din „staul”, sau chiar pe „pastorul” lor?

 2. Pentru ca fr Petrica inca nu este inmormintat vreau sa revin cu un amanunt pe care l-am promis celor indoliati. Sunt dator cu scuze tuturor partilor implicate in supararea maniei mele datorate durerii pierderii fr. Dugu.
  Deci prin cuvinte simple si la fel de directe, regret ca am lasat pe diavolul sa se foloseasca de limba si degetele mele tastind aici supararea nu numai a mea ci a multor alti crestini sinceri care depling disparitia prematura a fr. Petrica.
  Regret deasemenea si supararea provocata altor cititori care vizitind blog-urile acestea care de altfel imi sunt straine, suparare care poate creea panica.
  Deci indiferent de natura si statutul dvs ca va mentineti punctele de vedere acide fata de unii lucratori crestini vis-a-vis de trecutul vietii lor, se cuvine sa cer scuzele de rigoare. Odata cu depunerea in pamintul rece a celui care a fost Petru Dugulescu arunc in spate trecutul vorbelor aruncate in van.
  Consider ca Dumnezeu daca ar avea un site blog unde ar tine evidenta greselilor si pacatelor noastre speranta mintuirii ar fi o himera, si planul de salvare al omenirii ar fi de domeniul science fiction.
  Domnul sa ne ierte pe toti pentru firea si naravul pamintesc.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s