Crestinul lumesc

“Irod se temea de Iaon (botezatorul)… cand il auzea se tulbura mult nestiind ce sa faca si-l asculta cu placere” (Marcu 6,20)

« … Vreau sa-mi dai imediat, pe o tava, capul lui Ioan Botezatorul (fata Izabelei). Imparatul s-a intristat foarte tare, dar, din cauza juramintelor sale si din cauza oaspetilor, n-a vrut s-o refuze » Marcu 6,26

Aici este ilustrat foarte bine conceptul de “crestin lumesc”. Acei oameni care sunt bine inradacinati in lumea aceasta, asta nu ar fi o problema daca nu ar fi prioritar. Oameni care totusi asculta cu placere pe oamenii lui Dumnezeu, oamenii neprihaniti, cei care vorbesc cu Har din partea lui Dumnezeu. Oamenii acestia stau in cumpana atunci cand asculta pe un om al lui Dumnezeu, nestiind ce sa faca.

Insa partea cea mai grava, si de de aceea sunt numiti in scriptura: lumesti (Evrei 12,16), este ca daca printr-o intamplare nefavorabila sunt pusi in situatia de a alege intre lume si Dumnezeu, intre prietenii din lume si cei neprihaniti, ei nu ar vrea sa renunte la cei neprihaniti, dar fortati de imprejurari, pentru ca sunt asa de inradacinati in lumea aceasta, ei renunta la cei neprihaniti, la ascultarea de Dumnezeu in definitiv.

Aici reiese conceptul acela trist de a impaca pe Dumnezeu si pe Mamona. Nu poti sluji la doi stapani. Asa sunt cei lumesti. Ei cred cu tarie in conceptul acesta si sfarsitul lor este intotdeauna ca ce al lui Irod.

Insa Domnul Iisus a spus car: “Nu poti sluji lui Dumnezeu si lui Mamona”

Sa ne ajute Dumnezeu sa fim gata sa ne lepadam de lume si sa il alegem pe Dumnezeu intotdeauna, oricat ne-ar costa.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s