Binecuvantare si blestem

“Blestemul Domnului este in casa celui rau, dar El binecvinteaza locuinta celor drepti” (Pv. 3,33)

Un verset mai tare! El ne spune ca blestemul Domnului este in casa celui rau. Acesta cred ca este lucrul de care ar trebui sa ne temem : blestemul Domnului. Nu este alt blestem. Daca Domnul este impotriva noastra, nimeni nu ne mai poate ajuta. Daca Domnul nu te mai apara, duhurile rele, demonii, dau navala, cum a fost cazul imparatului Saul din Israel, dupa ce a nesocotit pe Dumnezeu.

Insa El binecuvinteaza casa celui drept. Se pune intrebarea: “Dar exista oameni drepti?”. Nu cred ca exista oameni care sa nu minta, sa nu pofteasca, sa nu judece stramb, etc. Dar cum vor fi acesti oameni drepti? Omul drept nu este acela care nu face pacat, nu exista asa ceva. Omul drept este acela care isi recunoaste pacatul, prin jertfa lui Hristos el este indreptatit inaintea lui Dumnezeu. Hristos a luat asupra lui pedeapsa pacatelor noastre, pentru ca cei ce se pocaiesc si se incred in El, sa nu mai fie pedepsiti pentru pacatele lor. Hristos a fost pedepsit si Dumnezeu nu pedepseste de doua ori pentru acelasi pacat.

Asa devin oamenii ”drepti” (socotiti indreptatiti) si pe acestia Dumnezeu ii binecuvinteaza el.

2 gânduri despre „Binecuvantare si blestem

  1. Este minunat sa poti sa-ti dai seama cand ai gresit prima data. Sa-ti recunosti greseala inaintea lui Dumnezeu si a celui caruia i-ai gresit. Cel mai mult ma ingrozeste ca de foarte multe ori noi trecem si de-a doua greseala.

  2. Da, asa este, sunt unii care trec si de a doua greseala, de aceea avem nevoie de smerenie. Este greu sa fi drept si orgolios in acelasi timp. Cred ca asta este lupta celor mai multi dintre noi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s