Omul este o fiinta sociala

Sunt oameni care pot vorbi mult dar sa nu spuna nimic despre ei insisi. Pot scrie mult fara sa dezvaluie ceva din inima lor. Atunci cand cineva face asta, oamenii imediat observa si sunt ziditi, hraniti prin aceasta. Cea mai mare nevoie a noastra este aceea de relatie de dragoste de incredere. Daca nu ai pe cineva caruia sa ii spui lucrurile tale personale, sau daca ai doar un om, doi, atunci nu ai multa bucurie si liniste interioara. Cand nu ai cu cine sa vorbesti lucrui importante din viata ta, si cand nu te poti deschide sa o faci, esti sarac duhovniceste, mic spiritual. Scapa de prejudecata ca oamenii te vor rani cu ceea ce le vei spune tu (oricum te vor rani), ca vor folosi impotriva ta tot ce le vei spune tu despre tine (asta se intampla in finante, in materie de suflet nu prea e valabil asta). Oamneii inchisi nu pot evolua spiritual si in general in nici un fel.

Unii spun ca este nevoie de lideri, modele, de fapt este nevoie de oameni care sa il umreze pe Dumnezeu si sa ne permita si noua sa ii vedem. Astazi sunt multi oamni ascunsi, inchisi, nu permit nimanui sa ii vada, nu impartasesc cu nimeni din ale lor, pentru ca nu au incredere (poate). Dar atunci nici Dumnezeu nu se poate folosi de noi. Nu trebuie sa convingem de nimic, nu trebuie sa dovedim nimic, nu ar trebui sa avem ce sa ascundem, ci doar sa fim noi insine si sa recunoastem, sa ne acceptam asa cum suntem. Sa invatam ca Dumnezeu ne-a creat asa si ca asta zideste si pe altii. Ceea e ne face pe unii mai speciali sunt tocmai limitarile noastre si calitatile unite in mod unic. Suntem asemanatori.

Gaseste-ti un grup de oameni de incredere, unde sa poti vorbi despre tine si ceilalti sa faca la fel, sa va recunoasteti calitatile si defectele, sa va rugati unii pentru altii si sa inaintati impreuna in viata.

Bucuria reala o primim in relatia autentica cu Dumnezeu si cu mai multi oameni, asta nu inseamna sa ai multi prieteni, sunt constient ca nu este bine asa, dar altfel nu poti experimenta bucuria, increderea si pacea lui Dumnezeu, fara de care nu poti fi fericit si implinit. Aventurile de orice fel, experientele palpitante si prieteniile indecente, cu care se lauda unii, nu sunt decat niste surogate si “beep-uri” in comparatie cu relatia autentica de dragoste si incredere, iar bcuria pe care o ai azi din acele “beep-uri”, maine va fi mai mica.

“Sa va iubiti unii pe altii!” ( spunea Domnul Iisus Hristos)

11 gânduri despre „Omul este o fiinta sociala

 1. Am fost creati pentru partasie. Acum depinde ce alegem? Si cei din birturi au „partasie”…Charles R. Swindoll a citit cu ani in urma:”Barul din apropiere este poate cel mai bun fals al partasiei dorite de Cristos in Biserica Sa. Este o imitatie, care ofera lichior in locul harului…Barurile sunt populate pentru ca multi sunt alcoolici, ci pentru ca Dumnezeu a pus in inima omului dorinta de a cunoaste si de a fi cunoscut, de a iubi si de a fi iubit.Multi cauta un surogat cu pretul catorva beri.”In timp ce scriu aceste randuri, urmaresc pe Alfa si Omega, partasia tinerilor de la Brasov, Peniel 2006. O partasie frumoasa, nu sunt aburi de alcool, e un cadru in care muzica sfanta leaga pamantul de cer…

 2. „Sa va iubiti unii pe altii”. Imaginati-va cum ar arata o lume fara aceasta dragoste. Hitler a vrut sa vada. I-a reusit experimentul??? Gandirea lui n-a fost afectata de cuvintele acestea ale Domnului Isus Hristos.
  Un autor arata prin cateva citate din MEIN KAMPF-UL lui Hitler, cum gandirea lui a fost afectata de invataturi straine Bibliei, implicit straine Domnului Isus:
  „In statul popular educatia mintii si a trupului va juca un rol important, dar selectia umana este tot atat de importanta…Statul are raspunderea de a declara inapti, pentru scopuri reproductive, pe toti aceia care sunt in mod evident bolnavi sau necorespunzatori din punct de vedere genetic…si trebuie sa-si indeplineasca aceasta raspundere fara mila [iata umbra lui Nietzsche] si fara considerente de intelegere sau lipsa de intelegere din partea cuiva…”(Adolf Hitler, MEIN KAMPF, Munchen:Verlag Franz Eher Nach-folger, 1933, pp.44, 447-448). din cartea ORIGINEA OMULUI, DESTINUL OMULUI, de A.E. Wilder Smith

  in contrast, „Isus…umbla din loc in loc, si facea bine, si vindeca pe toti cei ce erau apasati de diavolul;caci Dumnezeu era cu El.” (Fapte 10:38)
  Crestinul adevarat iubeste…

 3. Avem nevoie de partasie,daca nu se poate altfel,acum o facem pe net,sau pe telefon(cred ca Domnul a facut ca sa putem vorbi nestresati la telefon,prin gratuitatile care au aparut)
  dar alta e sa vorbesti gura catre gura
  inima catre inima

 4. CRED K VEI LUA NOTA MARE VALI AI MARE DREPTATE N CEEA CE AI SPUS IN ACEST REFERAT NU AM GASIT ALTUL MAI BUN LA AL TAU :d:d:d:d:d::d:d:d:dD:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:P:P:P:P:P:PP:PP:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:

 5. Frarte eu tot nu inteleg este un referat Omul fiinta sociala? sau ce? :@ :@ ca nu inteleg :@ :@ si app mea cerut profa sa il fac de 5 pagini da asta abea de are 1!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s