Cu Iisus Petru a prins multi pesti. De ce oare?

 

Petru era un pescar de meserie, totusi intr-o noapte sa casnit si nu a prins nimic. Eu nu cred ca Petru nu stia ce face, erau pesti care noaptea puteau fi prinsi, dar pur si simplu nu a prins. Insa atunci cand il lasa pe Iisus a predice din barca lui, Domnul ii spune da corabia in adancime si arunca mreaja in partea dreapta. Eu nu cred ca Domnul ii dadea lectii de pescarie lui Petru atunci, ca si cand el a aruncat in partea stanga si de aceea nu a prins. Eu cred ca Domnul are o putere creatoare si nu e gresit sa credem ca Domnu a creeat pestii aceia pe loc, sau i-a adus de undeva in banc pe toti.

Oamenii traiesc din circumstante, adica ei se adapteaza la mediul inconjurator, ce pot sa fac cu ce am, cu ce este in jurul meu? Domnul Iisus nu este ca noi, El nu traieste din circumstante, El are o putere creatoare si daca este nevoie de ceva atunci creaza. Odata trebuia sa ajunga la ucenici si ei erau departe, celulare nu erau ca sa ii anunte, si trebuia sa ajunga la ei, atunci pur si simplu a mers pe ape. Cand dupa inviere ucenicii erau blocati in casa, el nu a stat sa strige la ei, sa ii convinga sa Ii deschida, ci a intrat pur si simplu prin ziduri.

Asa trebuie sa ne gandim la Dumnezeu si Iisus Hristos, atunci viata noastra ar fi mai plina de incredere si victorioasa. Sa fim atenti sa nu il desbracam pe Dumnezeu de atributele Lui.

Un gând despre „Cu Iisus Petru a prins multi pesti. De ce oare?

  1. Daca Dumnezeu nu exista, atunci de ce se chinuie oamenii sa-L „desbrace” de atributele Lui???Exista o multime de basme pe rotocolul pamantului, cu personaje supranaturale, dar nimeni nu se chinuie sa le desbrace de atributele lor, fiindca, spun ei nu exista. Aici intervine paradoxul:lumea spune ca Dumnezeu nu exista, si totusi n-are astampar. Daca El nu exista si atunci cineva se „lupta” cu El, inseamna ca este un fel de Don Quijote care se lupta cu morile de vant. De fapt cred ca sindromul Don Quijote, tinde sa fie universal. Daca Dumnezeu, nu e decat o fictiune a milioane de nebuni, atunci de ce nu e lasat in pace?……………..La un moment dat Cervantes, introduce o afirmatie-cu rol de ipoteza plauzibila, in rostirea unui personaj:”-Si daca o fi cumva ca Maria Sa?” (p.351)Domnilor Don Quijoti ai acestui secol: Si daca o fi cumva ca Maria Sa Dumnezeu sa existe???????????????????????????????????????

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s