Datoria și placerea

A îți face datoria, înseamnă pentru unii, să face ceea ce nu îți place întotdeauna. Unii aplică din păcate acest lucru și în voia lui Dumnezeu. „Nu pot să fac ceea ce nu simt!” Unii mai bagă și spiritualul: „Nu am chemare, nu simt de la Domnul!”

Părerea mea este că acest lucru este valabil atunci când faci ceva nedrept, iar tu îți chinuești sufletul pentru că depinzi de acea autoritate, îți e: părinte, patron, profesor etc. Dar când aplici acest lucru la voia lui Dumnezeu, tu mărturisești ceva: Că nu iubești adevărul.

Voia lui Dumnezeu este întotdeauna adevărul, adică ceea ce ai face tu dacă ai cunoaște toate variantele. Dacă spui că nu poți face mereu datoria, voia lui Dumnezeu, înseană că nu iubești adevărul. Când cineva iubește adevărul și dreptatea, iubește să facă voia lui Dumnezeu, care este mereu dreptate și adevăr.

De fapt spiritul acesta de plictiseală și lipsa disponibilității pentru voia lui Dumnezeu vine din lipsa de dragoste pentru adevăr și o viață în afara lui.

3 gânduri despre „Datoria și placerea

 1. Biblia, este cuvântul lui Dumnezeu. Numai în cuvântul Lui este adevărul (Ioan 8:31, 14:6, 17:17, etc.) şi lumina adevărată care luminează pe orice om ce vine în lume (Psalmii 36:9, Ioan 1:9). Tot ce nu vine din Cuvântul Domnului, nu este adevăr. Nu este o altă sursă prin care să se afle adevărul. Temelia Cuvântului Tău este adevărul şi toate legile Tale cele drepte sunt veşnice (Psalmii 119:160).

  Dar, oamenii nu-L caută pe Dumnezeu cu tot dinadinsul (Romani 3:11), au inima înşelătoare şi deznădăjduit de rea (Ieremia 17:9), se cred înţelepţi (Prov. 3:7, 26:12, Romani 12:16, etc.), ignoră adevărul şi lucrează după gândurile lor lumeşti (Isaia 55:8), ascultă mai degrabă de ceea ce le face plăcere şi nu de puţine ori îşi dau învăţători după poftele lor (2 Timotei 4:3).

  1. _Legea vorbeste celor ce sunt sub Lege…
   parca Apostolul Pavel a dezvoltat acest aspect pentru intelegerea noastra…ca sa nu cadem in deznadejdie!

 2. Si totusi…”Ştim că Fiul lui Dumnezeu a venit şi ne-a dat pricepere să cunoaştem pe Cel ce este adevărat. Şi noi suntem în Cel ce este adevărat, adică în Isus Hristos, Fiul Lui. El este Dumnezeul adevărat şi viaţa veşnică.” 1 Ioan 5:20

  Deci, tot El zicea…si tot zice, tuturor: DACA VOIESTE CINEVA, sa vina la MINE…!
  (cine isi iubeste viata in lumea aceasta, o va pierde…)

  Siliti-va…desavarsiti-va…!Iar daca vreunuia ii lipseste, de pilda, INTELEPCIUNEA sa-o ceara cu toata credinta…si Dumnezeu ii va da cu inima larga si fara mustrare…!
  Slavit sa fie EL.. ! Ieremia 33 merita citit tot; ma restrang la numai cateva versete in cazul de fata privind cerintele articolului si subiectului ridicat:
  Ieremia 33:10 „Aşa vorbeşte Domnul: ‘Se vor mai auzi iarăşi în locul acesta, despre care ziceţi că este pustiu, că nu mai are oameni, nici dobitoace, se vor mai auzi iarăşi în cetăţile lui Iuda şi pe uliţele Ierusalimului, pustiite, lipsite de oameni, de locuitori, de dobitoace, strigătele de bucurie şi strigătele de veselie, cântecele mirelui şi cântecele miresei, glasul celor ce zic: «Lăudaţi pe Domnul oştirilor, căci Domnul este bun, căci în veac ţine îndurarea Lui!», glasul celor ce aduc jertfe de mulţumire în Casa Domnului. Căci voi aduce înapoi pe prinşii de război ai ţării şi îi voi aşeza iarăşi ca odinioară’, zice Domnul. ”
  …desigur si pana la marginile pamantului, printre toate neamurile!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s