De ce este inima unora plină de dorința să facă rău?

(Ecl 8:11) Pentru că nu se aduce repede la îndeplinire hotărârea dată împotriva faptelor rele, de aceea este plină inima fiilor oamenilor de dorinţa să facă rău.

(Mat 5:45) … El face să răsară soarele Său peste cei răi şi peste cei buni şi dă ploaie peste cei drepţi şi peste cei nedrepţi.

Datorită acestor două versete inima unora este plină de dorința să facă rău! Dumnezeu nu îi pedepsește pe loc și Dumnezeu le dă soare și ploaie pentru pâine. Unii văd aici un loc perfect pentru a își face de cap.

Dar de ce face Dumnezeu așa? Răspunsul este pentru că suntem în perioada harului și libertății. Exact așa cum robul lui Avraam o invita pe Rebeca să vina ca soție pentru Isaac, de bună voie, cu daruri și fără constrângeri, tot așa în zilele acestea Dumnezeu prin robii săi invită pe oameni să vină la Hristos, cu daururi multe, fără constrângeri și cu deplină liberate.

Cei mai mulți refuză și trăiesc ca cei de mai sus, chiar sub numele că și ei sunt creștini, însă roadele lor îi demască, în ciuda scuzelor lor nesfârșite. Însă cei ce Îl primesc pe Domnul Isus în condițiile acestea în deplină libertate și fără constrângeri, aceștia primesc cele mai mari onoruri spirituale și eterne, aceștia sunt „Mireasa Domnului – Biserica Lui” care vor sta pe scaunul Lui de domnie în ceruri și vor guverna universul împreună cu Domnul!

Pentru asta însă trebuie să îndure această stare de libertate și așteptare dificilă, în care unii sunt ipocriți, alții violenți, alții nerușinați, pentru că Domnul oferă resurse și libertate necondiționată, dar nu fără consecințe, însă aceste consecințe nu sunt acum.

(2 Cron 15:7) „voi dar întăriţi-vă şi nu lăsaţi să vă slăbească mâinile, căci faptele voastre vor avea o răsplată!

Vino Doamne Isuse!

Un gând despre „De ce este inima unora plină de dorința să facă rău?

 1. Iata un subiect interesant, De ce este inima unora plină de dorința să facă rău?
  Din Biblie aflam descrierea celor rai
  Căci nu este nimic adevărat în gura lor; inima le este plină de răutate, gâtlejul le este un mormânt deschis şi pe limbă au vorbe linguşitoare. (Psalmii 5:9)
  Dar, ce se intampla cu oamenii in general? Ce spune Cuvantul lui Dumnezeu despre inima lor?
  Inima este nespus de înşelătoare şi deznădăjduit de rea. Cine poate s-o cunoască? (Ieremia 17:9)
  Chiar asa este spus despre toti?
  Da! Chiar asa. De exemplu la Romani 3:10-12 este spus: „Nu este niciun om neprihănit, niciunul măcar. Nu este niciunul care să aibă pricepere. Nu este niciunul care să caute cu tot dinadinsul pe Dumnezeu.
  Toţi s-au abătut şi au ajuns nişte netrebnici. Nu este niciunul care să facă binele, niciunul măcar.
  Si tot la fel puteti gasi scris si la Ps 14:1-3; Ps 53:1
  Iar in Psalmii 53:2 este scris:
  Dumnezeu Se uită de la înălţimea cerurilor peste fiii oamenilor, ca să vadă dacă este cineva care să fie priceput şi să caute pe Dumnezeu.
  Dar toţi s-au rătăcit, toţi s-au stricat; nu este niciunul care să facă binele, niciunul măcar.

  Acum, daca astfel stau lucrurile, cineva ar putea sa intrebe: Dar, cine sunt cei buni, adica cei ce fac voia lui Dumnezeu?
  R. Sunt cei chemaţi după planul lui Dumnezeu, ei sunt cei aleşi şi credincioşi (Romani 8:28; Apoc 17:14). Si nu sunt doar dintre Iudei, dupa cum este spus.
  Astfel, El ne-a chemat nu numai dintre iudei, ci şi dintre neamuri (Romani 9:24)

  Si, ar mai fi o intrebare: Vin la Dumnezeu cei ce aleg pe Domnul si vor sa faca legamant cu El?
  R. Nu! Cuvantul spune: nimeni nu poate să vină la Mine dacă nu i-a fost dat de Tatăl Meu. (Ioan 6:65)
  Aşadar nu atârnă nici de cine vrea, nici de cine aleargă, ci de Dumnezeu, care are milă. (Romani 9:16)

  Cine este înţelept să ia seama la aceste lucruri! Cine este priceput să le înţeleagă! Căci căile Domnului sunt drepte şi cei drepţi umblă pe ele, dar cei răzvrătiţi cad pe ele. (Osea 14:9)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s