Odrasla din Isai

„Apoi, o Odraslă va ieși din tulpina lui Isai și un Vlăstar va da din rădăcinile lui. Duhul Domnului Se va odihni peste El, duh de înţelepciune și de pricepere, duh de sfat și de tărie, duh de cunoștinţă și de frică de Domnul.” Isaia 11:1-2

Ne apropiem tot mai mult de sărbătoarea nașterii Domnului. Acest pasaj vorbește de Israel, care trăia în așteptarea unui Izbăvitor. Toți conducătorii lor, toate eforturile lor nu ajungeau niciodată să izbăvească. Acest Izbăvitor avea să fie Odrasla din Isai – Isus. Tot așa este și cu eforturile noastre, oricât ar fi de multe și mari, tot nu ajung, Odrasla – Isus este Izbăvitorul nostru!

Ceea ce ne spune Isaia în descrierea Odraslei este că Duhul Domnului este peste El. „Duh de înțelepciune și pricepere, duh de sfat și de tărie, duh de cunoștință și de frică de Dumnezeu.” Domnul înainte de plecare a spus: „Eu voi ruga pe Tatăl și El vă va da un alt Mângâietor” Ioan 14,16. Duhul care a fost peste Fiul va veni și peste noi!

Izbăvirea noastră vine din acest Duh, așadar să urmărim călăuzirea Lui: înțelepciune și pricerepere (frică de Domnul și depărtarea de rău), sfat și tărie (învățătura Cuvântului și tăria sfințeniei), cunoștință și frică de Domnul (relație cu Dumnezeu și ascultare de El).

Domnul să ne binecuvinteze cu toate aceste lucrări ale Duhului Său!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s