IMPORTANTISIM!!! – Chemare sau carieră?

Nelu Gug a venit azi la mine acasă. Prima vizită după 14 ani. Este invitat la nunta unei rubedenii. Revederea ne-a prilejuit o lungă depănare de amintiri și o analiză a situației în care vedem că este lucrarea din biserici.

Dintr-una în alta am ajuns să vorbim despre penuria de păstori scoși din școlile teologice și de aparenta lor lipsă de valoare. Cineva din România ne-a spus că nu e vorba despre lipsa de calitate a școlilor sau a personalului profesoral, ci de lipsa de valoare a materiei prime umane a celor care vin în primul an. ,,Cei dotați intelctual și cu personalități puternice nu mai vin la școli teologice. Ei se uită în jur, văd că posturile din bisericile mari de oraș sunt deja ocupate și se duc la alte facultăți sau pleacă în străinătate să-și facă un rost.“

Hmmm! Care să fie oare diferența dintre cei ce pășesc…

Vezi articolul original 1.476 de cuvinte mai mult

Un gând despre „IMPORTANTISIM!!! – Chemare sau carieră?

 1. Adevarat spune cuvantul lui Dumnezeu. Omul nu poate intelege nicidecum gandurile lui Dumnezeu, cu niciun chip nu le poate pricepe dar el cauta sa le dea o interpretare a lui personala.
  Daca Dumnezeu este un Tata, de ce nu ascultati de El?.

  Ascultaţi, fiilor, învăţătura unui tată şi luaţi aminte ca să pricepeţi, căci eu vă dau sfaturi bune: nu lepădaţi învăţătura mea! (Proverbele 4:1-2)

  „Căci gândurile Mele nu sunt gândurile voastre şi căile voastre nu sunt căile Mele”, zice Domnul.
  „Ci, cât sunt de sus cerurile faţă de pământ, atât sunt de sus căile Mele faţă de căile voastre şi gândurile Mele faţă de gândurile voastre. (Isaia 55:8-9)

  Domnul spune: Nimeni nu poate veni la Mine, dacă nu-l atrage Tatăl, care M-a trimis; şi Eu îl voi învia în ziua de apoi. (Ioan 6:44)

  Isus a adăugat: „…v-am spus că nimeni nu poate să vină la Mine, dacă nu i-a fost dat de Tatăl Meu.” (Ioan 6:65)
  Acestea sunt vremurile despre care este spus: Căci va veni vremea când oamenii nu vor putea să sufere învăţătura sănătoasă, ci îi vor gâdila urechile să audă lucruri plăcute şi îşi vor da învăţători după poftele lor. (2 Timotei 4:3)

  Desigur ca nu este asa cum spun oamenii. Sa se stie bine si sa inteleaga toata omenirea ca, “nu este nedreptate in Dumnezeu”. Nu omul alege pe Dumnezeu, ci alegerea este la Dumnezeu, El are mila si se indura de cine vrea si tot El impietreste pe cine vrea (Romani 9:18). De aceea si sunt atat de multi cu inima impietrita si nu asculta de adevar.
  Căci El a zis lui Moise: „Voi avea milă de oricine-Mi va plăcea să am milă şi Mă voi îndura de oricine-Mi va plăcea să Mă îndur.” Aşadar nu atârnă nici de cine vrea, nici de cine aleargă, ci de Dumnezeu, care are milă. (Romani 9:15-16)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s