Prioritățile vieții

Un profesor stãtea în fata clasei având pe catedrã câteva lucruri.

Când ora a început, fãrã sã spunã un cuvânt, a luat un pahar gol, pe care l-a umplut cu pietre de rău.

riverstones5p5lb06
clik pentru sursă

. I-a întrebat pe studenti dacã paharul este plin si acestia au convenit cã era. Profesorul a luat atunci o cutie cu pietricele pe care le-a turnat în pahar, scuturându-l usor. Pietricelele au umplut golurile dintre pietre. I-a întrebat din nou pe studenti dacã paharul era plin iar acestia au fost de acord cã era. Profesorul a luat dupã aceea o cutie cu nisip pe care l-a turnat în pahar. Firesc nisipul a umplut de tot paharul. I-a întrebat din nou pe studenti cum stãtea treaba iar acestia au rãspuns în cor „pliiin”! Profesorul a scos de sub catedrã douã cesti cu cafea pe care le-a turnat în pahar, umplându-l de aceastã datã definitiv.

Studentii au râs. „Acum” a spus profesorul dupã ce hohotele s-au domolit, „as dori sã întelegeti cã acest borcan reprezintã viata voastrã. Pietrele reprezintã lucrurile importante pentru voi, familia, copiii, sãnãtatea, prietenii si pasiunile voastre, si cã dacã totul ar fi pierdut în afarã de acestea, viata voastrã ar fi tot plinã.” „Pietricelele sunt celelalte lucruri care conteazã pentru voi, serviciul, casa, masina, iar nisipul e restul lucrurilor mãrunte”

„Dacã veti începe cu nisipul,” a continuat el „nu veti mai avea unde sã puneti pietrele si pietricelele” „La fel si în viatã, dacã îti irosesti tot timpul si energia pentru lucrurile mici, nu vei avea niciodatã timp pentru lucrurile importante pentru tine.” „Acordã atentie lucurilor importante pentru fericirea ta: Petrece timp cu Dumnezeu, cu copiii, stai intre sfinți, iesi cu sotia în oras la cinã, vei avea suficient timp altã datã sã faci curat sau sã repari cine stie ce dispozitiv. Ai, în primul rând grijã de pietre, ele conteazã cu adevãrat. Stabileste-ti prioritãtile, restul e doar nisip.”

Unul dintre studenti a ridicat mâna  interesându-se ce reprezentau cele douã cãni de cafea. Profesorul a zâmbit „Mã bucur cã întrebi asta, ele vor doar sã arate cã, oricât de plinã ar pãrea viata ta, e loc întotdeauna pentru douã cãni de cafea, împreunã cu un prieten.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s