Faptele crăciunului

Mary-and-angel-cropped-960x1024Iar naşterea lui Isus Hristos a fost aşa: Maria, mama Lui, era logodită cu Iosif; şi înainte ca să locuiască ei împreună, ea s’a aflat însărcinată dela Duhul Sfînt. Iosif, bărbatul ei, era un om neprihănit, şi nu voia s’o facă de ruşine înaintea lumii; de aceea şi-a pus de gînd s’o lase pe ascuns.  (Matei 1:18-19)

Când a venit timpul ca Fiul lui Dumnezeu să se nască pe pământ, Dumnezeu a ales din seminția lui Isai o familie neprihănită v.19 – Lucrul acesta era necesar pentru că

1. Această lucrare avea nevoie de multă credință – Maria fusese aleasă de Dumnezeu să fie mama Domnului Isus. Era o chemare foarte înaltă, de ce o alesese tocmai pe ea? Ce fapte vrednice a făcut ea să merite așa ceva? Ea Maria și Iosif trebuia să primească prin credință această favoare, și anume că ei erau aleși de Dumnezeu să crească pe Fiul lui Dumnezeu. Adesea lucrarea nu este îndeplinită pentru că oamenii au complexe de inferioritate (necredință) ”nu cred că pe mine m-a ales Dumnezeu să fac lucrarea aceasta extraordinară”. Fii credincios! Acceptă lucrarea pe care Dumnezeu ți-a încredințat-o ție și dacă Dumnezeu a avut încredere să îți acorde ție acest privilegiu, cine ești tu să te îndoiești? Primește chemarea și fii responsabil ca înaintea Lui!

2. Această lucrare avea nevoie de multă rezistență – Maria și Iosif avea să treacă printr-o perioadă grea de calomnie, lor le-a vorbit îngherii și au crezut, dar cei din vremea lor credeți că i-au privit cu ochi buni? Vedeți că pâna în vremea lucrării Domnului Isus (după 30 de ani) oamenii tot vorbeau că este samaritean. Asta e calomnie. Samaritean însemna că o evreica a făcut un copil cu un străin. Era nevoie de multă rezistență. Nu e usor să trăiești cu așa păreri despre ce faci tu. Oamenii te vor apăsa împinși de cel rău, dar dacă primești chemarea lui Dumnezeu, El te va întări și răsplăti după înălțimea chemării. Îndrăznește! Fă pasul înainte pentru Dumnezeu! Nu te teme de opoziție! Asta înseamnă că cel rău se teme de ce urmează să faci și el ar vrea ca tu să nu fii binecuvântat!

3. Aceasta lucrare avea nevoie de multă unitate – Maria și Iosif au fost confruntați cu îndoială reciprocă. Iosif pentru că era un om neprihănit vroia să o lase pe ascuns. El era neprigănit și nu vroia să o facă de rușine (vedeți ce fac cei neprihăniti?), dar el se îndoia de ea, de aceea vroia să o lase. Iosif și Maria aveau nevoie să fie foarte uniți în împrejurarea aceasta pentru ca să poată să facă lucrarea lui Dumnezeu. Chemarea lui Dumnezeu solicită viața umană din tote unchiurile, în toate privințele. Trebuie să ne ținem bine în toate privințele. Fiți uniți! Fiți statornici! Credeți puternic în Cuvântul lui Dumnezeu și în final veți aduna un rod bogat. E nevoie de unitate!

Să aveți sărbători binecuvântate!

sursă foto

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s