Dragi cititori

200139_10151375248761955_765750343_nEu cred că evoluția tehnologică a amplificat toate lucrurile, partea mai puțin bună este că cei ce fac răul, prin tehnica de astăzi îl pot face mai mare; dar partea bună este că cei ce fac binele îl pot face și mai bine. Așa văd eu internetul între oemenii de bine și mai ales între creștini 🙂 – ca un mijloc de amplificare a binelui. Apostolul Pavel folosea tehnica scrisului cu două mii de ani înainte cu putere. Nu vedem așa multe epistole la alții așa cum le vedem la el, de aceea cred că dacă ar fi trăit astăzi, beneficiind de tehnica zilelor noastre, ar fi răsturnat lumea de astăzi cu susul în jos, de șapte ori mai mult ca atunci – Asia mică. Cred că aici se împlinește profeția lui Daniel care spune: ”Dar aceia din popor, cari vor cunoaşte pe Dumnezeul lor, vor rămînea tari, şi vor face mari isprăvi.”  (Daniel 11:32) Acum se pot face isprăvi mai mari cum bine vedem la oamenii lui Dumnezeu de pe întreg pământul.

Văd ici colo câte un material care vorbește de efectele rele ale internetului.

Ieri fratele Emil Bartoș – păstor, teolog, profesor, a avut o întâlnire cu tinerii din București pe tema: ”Între internet și integritate”. Concluziile finale au fost ca internetul să nu devină rău pentru tine:

  • Să pui graniță răului, să pui repere, limite acestuia.
  • Să nu sacrifici relațiile reale în favoarea relațiilor virtuale. Ține-le pe amândouă în echilibru!
  • Fă un raport corect între cât stai pe net și cât stai cu Domnul. Să fie așa cum trebuie!
  • Să ai evidențe clare că tu depinzi de Dumnezeu și nu de net.
  • Depistează constant sursele de păcătuire și eliminăle: recunoaște-le, cereți iertare, schimă-te și apoi mergi mai departe.
  • Păzește-ți simțurile, ia distanță gradual de ceea ce știi că te slăbește.
  • Roagă-te mai mult, trăiește curat și în lumină.

Așa că dacă vom ține aceste reguli și altele personale, vom putea folosi în bine aceste instrument deosebit.

Vreau să vă spun că apreciez prezența fiecăruia dintre voi. Au activez de mai mulți ani pe net și am avut perioade și perioade, am căutat să fiu oarecum constant și aici făcând ceea ce am considerat că este bine. Am văzut media de vârstă în sondajul din bara de alături. Am văzut activitatea foarte intensă pe lista de rugăciune, care în ultimul timp nu a fost la fel, dar asta înseamnă că poate reveni dacă a fost așa odată, voi mai scrie pe tema asta. Apreciez darul unora dintre voi de poeți deosebiți, alții de tineri care inspirați pe alții prin personalitatea voastră. Unii cititori nu sunt așa expuși, dar știu că sunt acolo pentru că într-un fel sau altul au spus-o. Alții sunt oameni de o înaltă ținută spirituală. Sunt mândru de voi toți și sper să ne ajutăm reciproc prin darul pe care Dumnezeu l-a dat fiecăruia dintre noi astfel încât să ne facem mai buni și nu mai răi.

Mă bucur de voi toți, cu toată dragostea și respectul!

Florin Stoica

3 gânduri despre „Dragi cititori

  1. Sunt de acord cu dvs. ca noi putem folosi internetul si in scopuri bune, nu doar ca mijloc de pierdere a timpului. De curand am inceput un blog si o pagina de facebook numite Buna Dimineata Fetelor unde studiem Biblia cate un capitol pe zi, de luni pana vineri, dis-de-dimineata (si nu numai) impreuna cu orice fata/femeie interesata sa studieze mai mult Cuvantul. Cred ca singure e mai greu sa fim constante in citirea si studierea Cuvantului, dar impreuna cu alte femei, online de data aceasta, putem sa aprofundam mai mult si sa fim mai perseverente.

  2. Așa este Ramona, Domnul să îți dea spor și mult har! Pentru că faceți asta ca să extindeți ceea ce faceți în particular, așa puteți ajunge la orice persoană interesată. Domnul să vă întărească să prosperați în ceea ce faceți!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s