Cinstea – o adevărată comoară

Citeam într-un birou un citat de William Shakespeare:

William_Shakespeare_1609”Cinstea este cea mai mare moștenire pe care o poți lăsa cuiva”

Cinstea are de a face cu calitatea produselor pe care le produci. Acest lucru se vede în comerț. La prima vedere omul care cumpără produsul tău, nu-și dă seama de calitatea lui, dar își dă seama mai târziu. Ai luat mai mult decât trebuia pe un produs care nu merita atât. De asemenea la piață se practică treaba aceasta, și anume: se pun cele mai bune mere în față. Atragi pe client, dar când îi pui în pungă, îi pui mere mai urâte. 🙂 Tu le pui repede, omul nu observă imediat. Dar când ajunge acasă, ce gândește el despre tine?

Dacă dorim un lucru bun, atunci să muncim și să îl câștigăm, și Dumnezeu va fi cu noi. Dar să nu căutăm să luăm de la alții. Trebuie să avem răbdare. Când oamenii vor să se ridice prea repede, sunt ispitiți să fure, să înșele.

sursă foto

2 gânduri despre „Cinstea – o adevărată comoară

  1. Da ,cinstea este cel mai de pret giuvaer ,acesta se poarta cu smerenie , nu cu ostentatie ,lasandul mostenire urmasilor nostrii

    1. Da, Cim, cu smerenie, este adevarat. Cred totusi ca de lucru este mai mult la actiunea concreta, in timp, prin presiunile vietii. Sa nu ne pierdem gustul de sare.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s