Despre flirt

Cum-stii-daca-este-doar-flirt-sau-atractie-adevarataAcest subiect este foarte real în cadrul creştinilor de astăzi. Este zona de unde se merge mai departe, este zona „gri” unde scuzele te scot uşor. Biblia ne învaţă să ne purtăm cu ruşine şi sfială, Domnul Isus ne sugerează indirect prin pilda judecătorului nedrept să ne temem de Dumnezeu şi să avem ruşine de oameni. Cultura de astăzi ne duce în eroare cu îndrăzneala şi slobozenia ei în acest lucru. În realitatea eu cred că ei ştiu că amestecă nişte lucruri, dar o fac cu bună ştiinţă, pentru că aşa se face trecerea spre alte interese ale lor. Noi spunem oamenilor adevărul, care poate elibera.

Billy Graham tratează acest subiect în cartea sa „Răspunsul meu”. Aici un tânăr ia adresat următoarea întrebare la care el dă răspuns mai jos:

Este flirtul ceva permis?

Mi-ai pus o intrebare delicata, la care majoritatea oamenilor refuza sa dea un raspuns categoric. Pentru ca mi-ai pus insa aceasta intrebare cu toata sinceritatea, am sa-ti raspund si eu la fel.

Eu cred ca flirtul este o relatie nenaturala si vatamatoare, atat pentru constiinta cat si pentru trup. Ea afecteaza intreaga personalitate.

In general, flirtul dovedeste o nestapanire a instinctelor primare, el se manifesta prin libertinaj si poate duce foarte usor la imoralitate.

Unii au incercat sa-l defineasca drept un lucru nevinovat si inofensiv. S-a spus, astfel, ca el este rezultatul unei porniri naturale, deci justificate. Nu sunt eu insa singurul care-si da seama ca el este devastator pentru personalitatea celui care-l practica!

Flirtul este un preludiu pentru relatii mult mai intime. Iata de ce, eu cred ca daca cei care-l practica nu au si dreptul de a trai impreuna, trebuie sa-l abandoneze de urgenta. Impins prea departe, el provoaca un sentiment de frustrare, devine o sursa de remuscari si lasa urme in sistemul nervos provocand crize de personalitate.

Fericit este cel care se casatoreste cu un partener care nu a flirtat niciodata in viata! Deci, daca legaturile amoroase ar fi rezervate numai logodnei si casatoriei, ar exista mult mai putine camine in pragul divortului, cu resursele afective epuizate in flirturi trecatoare.

Nu te juca cu sentimentele si cu emotiile, risipindu-le inainte de vreme.
“Orice risipa este sora cea mai mare a saraciei.”
Lasa-L pe Domnul Isus sa-ti dirijeze viata si sa-ti administreze El sentimentele; numai atunci vei avea garantata o existenta linistita si imbelsugata.“

sursă foto

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s