Omul – dependent sau nu

Totdeauna au fost luptele acestea pentru definirea stării de fapt a omului, este el independent, sau dependent de ceva? Conform bibliei omul există pentru că Dumnezeu a vrut acest lucru. Omul și-a primit viața de la Dumnezeu și viața lui este susținută de Dumnezeu. Omul se poate declara independent de Dumnezeu, așa cum l-a încurajat cel rău, el se poate gândi că este așa, și se poate comporta ca un om independent, dar asta nu schimbă cu nimic faptul că viața lui este de la Dumnezeu și fiecare suflare a lui este de la El.

Când un om hotărăște să-i dea viața lui Dumnezeu, nu înseamnă că-I dă ceva din ce are el, banii lui, sau trupul lui. Întreaga noastră viață este a lui Dumnezeu, El are dreptul de proprietar absolut asupra vieților noastre.

Asta înseamnă că nu omul este valoarea supremă în univers. El există numai pentru că Cineva mai mare l-a adus la viață. Omul este o creatură a lui Dumnezeu și nu o emanație din Dumnezeu. El nu este o parte a divinității. El are limitările unei ființe finite. El nu știe tot și nu poate face tot.

Omul face parte din creație ca și celelalte ființe, ceea ce îi conferă lui poziție distinctă, este faptul că este creat după chipul și asemănarea lui Dumnezeu. Acest lucru însă nu trebuie să îl ducă la mândrie, ci la Dumnezeu. Va veni ziua când el va cunoaște adevărata libertate, dar până atunci noi suntem în această realitate descrisă de scriptură.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s