Un sfat de la apostolul Pavel

paulprison23Chiar faptul că aveţi judecăţi între voi este un cusur pe care-l aveţi. Pentru ce nu suferiţi mai bine să fiţi nedreptăţiţi? De ce nu răbdaţi mai bine paguba?  (1 Corinteni 6:7)

Este destul de interesant acest sfat pe care îl da apostolul Pavel corintenilor, să rabde paguba. Acest lucru înseamnă să nu mai ai resentiment față de cel ce ți-a făcut paguba și să îl ierți. De acum rabzi tu paguba, suporți consecințele. Unele consecințe sunt mai mari, dar și acelea se pot plăti cu ajutorul lui Dumnezeu. 

În al doilea rând a răbda paguba mai înseamnă să nu mai cauți prilej să îți refaci dauna de la persoana care a pricinuit-o, chiar pe cale amiabilă. Gata, ai încheiat cazul respectiv! De acum ești liber te poți ocupa de orice altceva.

Pentru a face ceea ce spune apostolul Pavel presupune o anumită bogăție interioară, de unde rămâne să compensezi dauna produsă. Când facem acest lucru deschidem ușile larg lui Dumnezeu spre a ne binecuvânta. Dacă tu te porți în felul acesta cu datornicii tăi, și El se va purta la fel cu datoriile tale față de El, dar te va ajuta să umpli acel gol lăsat. Dacă suntem copii de Dumnezeu trebuie să știm că El nu este nici dator, nici lipsit, așa încât ne putem încadra în sfatul apostolului Pavel. Vedeți, în viață oamenii bogați nu se ceartă cu facturile, de obicei le dă opțiunea să descarcă singure din cont datoria aferentă.

În cele din urma sfatul lui Pavel aduce multă pace, aduce un nume bun și aduce înțelepciune, pentru a știi cum să faci data viitoare să nu mai treci pe aici, și acel lucru nu îl vei uita, pentru că te-a costat ceva. Noi nu reținem ușor ceea ce nu ne costă în general.

sursă foto

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s