Puține probleme rezistă unui studiu bun

rembrandt-apostle-paulO problemă în viață este ca la scoală, o situație cu mai multe necunoscute. Acele probleme pe care știm să le rezolvăm ușor, nu le prea considerăm probleme în viață. De exemplu, dacă ai o răceală, ai tratat atâtea altele, știi ce trebuie să faci, treci la tratarea problemei, fără să mai consideri a fi o problemă în general. Dacă te rănești din greșeală la un deget, faci la fel. Problemele pe care știm să le rezolvăm, nu mai sunt probleme într-un fel, ci situații de viață, care necesită atenție specială. Noi însă atunci când ne întâlnim cu situații mai mari, la care nu știm ce să facem, spunem: am o problemă, sau ne impacientăm, ne alertăm, intrăm în criză, panică etc.

Cuvântul lui Dumnezeu este o sursă inepuizabilă de informații și soluții. Acest cuvânt este desăvârșit și cu totul încercat, adică ne putem baza pe el în orice problemă. Din el au ieșit constituții, legi și mai tot ce este bun și frumos în lumea noastră. Poporul american la început s-a constituit din emigranții puritani din Anglia. Atunci, majoritatea erau creștini autentici, iar în parlament erau adesea păstori. Aceștia când aveau o problemă în stat, se retrăgeau în studiu biblic, apoi se întruneau fiecare cu soluția găsită în Cuvânt la problema respectivă. Vedeau un caz similar în Biblie și făceau în tocmai ca și poporul Israel, dacă a acționat bine, sau nu făceau ca ei, dacă au acționat incorect. De aici decurge multă înțelepciune și pricepere.

Eu personal am învățat să citesc cartea Proverbe atunci când am o dilemă, și o citesc până găsesc o soluție. Trebuie să spun că nu îmi aduc aminte să fi citit odată și să nu găsesc un răspuns într-un fel anume. Diferența este că uneori citesc 5-10 capitole, alte ori 15 – 20 🙂

Puține probleme rezistă unui studiu bun! Dacă ne-am deprinde cu aceste practici sfinte, atunci problemele nu ar mai fi probleme, ci situații care necesită atenția noastră.

Numai bine!

sursă foto

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s