Mesaj de Paste – Mielul lui Dumnezeu

jesus-1« ..Ioan a vazut pe Iisus venind la el si a zis : ‘ Iata Mielul lui Dumnezeu, care ridica pacatul lumii !’ » Ioan 1,29

In primul Paste evreiesc, cand au fost scosi evreii din robia egipteana, Moise poruncise, dupa cuvantul lui Dumnezeu, evreilor sa jertfeasca un miel de parte barbateasca fara cusur, cu sangele lui sa unga usiorii usii, astfel incat cand va trece ingerul mortii pe langa casele evreilor, vazand sangele, sa treaca pe langa ele si sa nu moara cei intai nascuti din casele lor.

Pentru noi astazi sarbatoarea pastelor este un evenimet optional, il sarbatorim daca putem, daca vrem, daca nu, suntem liberi sa nu il sarbatorim. Pentru evreii din Egipt, era un mijloc de a salva viata intailor nascuti din casele lor. Era o problema de viata si de moarte.

Prima observatie este aceasta: – Mielul trebuia sa fie fara prihana. Iisus Hristos este Mieul fara prihana al lui Dumnezeu. Nimeni nu a fost fara pacat inainte sau dupa El. Este singurul care a implinit in mod perfect legea lui Dumnezeu, este singurul despre care Dumnezeu a facut urmatoarea marturisire: “Acesta este Fiul meu preaiubit in care imi gasesc toata placerea” Asta inseamna ca nu este nimeni care sa poate tine locul lui Hristos: faptele noastre bune, nu sunt perfecte, preotii, pastorii nu sunt perfecti, mintea si intelepciunea noastra nu ne pot salva, nu sunt perfecte. Mielul trebuia sa fie fara prihana, adica fara pata. Acesta este doar Iisus Hristos. “Iata mielul lui Dumnezeu care ridica pacatul lumii”

A doua observatie este aceasta: – Sa ia sangele lui si sa unga usiorii usii. De ce sangele? La Dumnezeu fara varsare de sange nu este iertare de pacat Evrei 9,22. Sangele este o referire la pacat. Inseamna ca cei din case aveau pacate. Sangele era un semn ca pentru cei din casa respectiva era facuta ispasire pentru pacatele lor. Trebuie sa stim ca in casele noastre este pacat. Oricat de tare ne-am tinea, in fata lui Dumnezeu suntem foarte nevrednici. Noi avem tendinta sa ne comparam cu serpii si cu scorpiile si ne linistim sufletele spunand ca suntem cu mult mai bine. Daca ne punem insa alaturi de Domnul Iisus, ni se umple fata de rusine si am vrea sa ne ducem undeva, sa ne ascundem. Dumnezeu stie toate aceste lucruri, de aceea a poruncit evreilor sa unga usiorii usii cu sangele mielului. Astfel ingerul mortii cand va trece pe acolo, va vedea sangele si va trece pe alaturi. Nu este altceva ce poti face ca sa te salvezi, nu sta in puterea omului. Dumnezeu i-ar fi cerut daca se putea. Nu i-ar fi cerut sa unga cu sange, ci iar fi cerut sa faca nu stiu cate “matanii” sau sa dea de mila la saraci, sau sa faca alte fapte bune. Dar Dumnezseu cere doar atat, sa unga usiorii usii. Nu poti face altceva dect ce iti cere Dumnezeu, puneti viata sub insemnul Mielului lui Dumnezeu!

A treia observatie: – Sangele va sluji ca semn pe casele unde vor fi. Evreii aveau sangele pe usiorii caselor si asta va fi semnul pentru ingerul mortii care va vedea si va trece pe langa. Sangele are rol de salvare din fata ingerului mortii. Stim ca fiecarui om ii este randui sa moara o singura data si apoi sa vina judecata. Daca la judecata nu ai acest semn pe tine, al sangelui Mielului, tu poti trece cu bine de judecata lui Dumnezeu. Ni se spune ca vom da socoteala de fiecare cuvant nefolositor pe care il vom fi rostit. Judecata aceasta va fi facuta cu privire la tot ce este ascuns, fie bine, fie rau. Oare cine poate sta in picioare in fata unei asemenea judecati? Exista asadar o singura salvare din fata ingerului nimicitor al judecatii, sa avem sangele Domnului pe usiorii inimii noastre. Acesta va semnul nostru de salvare.

Ascesta este mesajul de Paste, acesta este Mielul lui Dumnezeu care ridica pacatul lumii prin sangele Sau. Slavit sa fie El!

Primeste sangele Mielului ca semn si pentru “usiorii” vietii tale, crede in EL si urmeaza-L. Iti va fi protectie in vremurile de nevoie!

Un gând despre „Mesaj de Paste – Mielul lui Dumnezeu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s