Gandeste corect

descărcarePuține lucruri sunt mai valoroase în viața noastră decât gândirea. În acest scop Dumnezeu ne-a lăsat Scripturile, pentru ca să ne transformăm prin înnoirea minții noastre, cugetând zi și noapte la Cuvânt. Felul cum gândești determină felul cum trăiești, o gândire corect determină o viață corectă, o gândire incorectă, înșelată, neinformată de la sursă, va aduce o viață în consecință. Felul cum gândești reflectă ceea ce crezi. Apostolul Pavel spunea evreilor de un ”dreptar”.

… în Lege ai dreptarul cunoştinţei depline şi al adevărului; –  (Romani 2:20)

Duhurile rele gândesc rău despre noi oamenii, iată ce spune biblia despre ele:

Iov 4, 20 ”De dimineaţă până seara sunt zdrobiţi, pier pentru totdeauna şi nimeni nu ţine seama de ei. (oameni) 21 Li se taie firul vieţii: mor şi tot n-au căpătat înţelepciunea!”

Acum, ele realizează lucrul acesta prin gândire, făcându-i să creadă niște lucruri zdrobitoare, iar dacă ei le cred, vor fi zdrobiți.

Aceste gânduri de obicei sunt cu privire la dreptate: Că ei sunt încercați mai mult decât pot duce, au suferințe mai mari decât trebuie. Biblia vine să corecteze lucrul acesta și spune:

Nu v-a ajuns nicio ispită care să nu fi fost potrivită cu puterea omenească. Şi Dumnezeu, care este credincios, nu va îngădui să fiţi ispitiţi peste puterile voastre; ci, împreună cu ispita, a pregătit şi mijlocul să ieşiţi din ea, ca s-o puteţi răbda.  (1 Corinteni 10:13)

Nimic în viață nu este la voia întâmplării, totul se întâmplă după o regulă, nu mai mult decât poți duce, și nu fără o cale de ieșire. Caut-o! Ea există întotdeauna! Așa că trebuie să îți liniștești inima cu acest lucru. Dacă ești cinstit cu tine și te uiți în urmă, vei vedea că sunt adevărate aceste cuvinte. Că ai primit exact cât puteai duce, și ai devenit mai întărit prin acestea.

O altă minciună este că numai ție ți se întâmplă, altora nu. Solomon spune:

Tuturor li se întâmplă toate deopotrivă…  (Eclesiastul 9:2)

Nu numai ție, și celui de deasupra ta, și celui mai jos de tine, peste toți veghează Dumnezeu.

Și o altă înșelăciune este că oricine îți poate face rău când ți-e lumea mai dragă. În realitate noi nu suntem așa de vulnerabili. Ispita nu rănește, ea este dor un test, o încercare, abia când omul păcătuiește el însuși, rana, răul se produce. Nimeni nu are putere asupra omului: nici cel rău, nici lumea, nici firea, numai omul poate face păcatul, răul în sine.

Iacov 1,14 ”Ci fiecare este ispitit, când este atras de pofta lui însuşi şi momit. 15 Apoi pofta, când a zămislit, dă naştere păcatului; şi păcatul, odată făptuit, aduce moartea.”

Hristos însă este cel ce poate elibera omul de orișice păcat. Trebuie să fim cinstiți, să venim la El, și vom vedea că este bine. Iar dacă nu ai greșit, stai liniștit, orice ar face cineva, sau firea, nu are valoare până când tu nu dai curs acelui lucru. Fii drept, fii prudent, și va fi bine.

Așadar Dumnezeu a lăsat lucrurile așa cum trebuie, orice om încă îl poate găsi, poate umbla cu El, și poate beneficia de resursele Lui, de Harul Lui. Nimeni să nu deznădăjduiască, să gândim corect, să tragem cu ochiul mereu în Scriptură, ea ne va lumina.

Toate bune!

sursă foto

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s