Întunericul nu va împărăți veșnic pe pământ – mesaj de crăciun

Despre nașterea Domnului s-a profețit în termenii aceștia:

”Totuși întunericul nu va împărăți veșnic pe pământul în care acum este necaz” Isaia 9,1.

În ce sens întunericul nu va împărăți veșnic, cum împărățește el acum? Ce fel Iisus face să vină lumina, cum luminează El? Eu vreau să fiu luminat de El, cum mă luminează El pe mine? Toate aceste întrebări ne vin în minte și încercăm să dăm răspuns. Scripturile ne dau răspun la aceste întrebări importante, mai ales când ne uităm în pasajele următoare din textul nostru:

1. În primul rând Domnul Iisus ne luminează prin minunatele lui sfaturi (v6). Cuvântul Lui este o candelă pentru picioarele noastre și o lumină pe cărarea noastră. Sfaturile lui sunt precise, sunt eliberatoare, sunt Duh și viață. Dacă asculți cuvântul Lui ești mai învățat decât învățătorii tăi. Cuvântul lui sfințește, desăvârșește, împlinește. Este hrana noastră zilnică.

2. În al doilea rând El ne luminează prin tăria Lui. (E numit Dumnezeu tare). Ce problemă a întâmpinat El și să nu o poată rezolva? A vindecat orbii, ologii din naștere, leproșii, pe cei legați de demoni și dacă a fost unul sau 5000, a fost aceeași putere în cele două cuvinte: ”Ieși afară!”. Un lucru poți spune după toate acestea: Isus este un Dumnezeu tare!

3. În al treilea rând el ne luminează prin perspectiva lui veșnică. (E numit părintele veșniciilor). Iisus tot ce face, face veșnic. Dacă te iartă, te iartă pentru totdeauna, dacă îți dă viață, îți dă viață veșnică, dacă te face slujitorul Lui, te face pentru totdeana. De ce nu s-a implicat Domnul în politica lui Israel, de ce nu s-a implicat în economia lor? Era poporul sfânt, pentru ei a venit, putea să o facă. Răspunsul este că toate acestea în forma lor istorică nu erau veșnice. Ei aveau probleme legate de veșnicie care nu erau rezolvate: păcatele lor.

4. Și în cele din urmă, în pasajul nostru, ne arată că El ne luminează prin pacea Lui. (Este numit Prinț al păcii) v.6 Avem oameni care ne-au născut, ne-au crescut, ne-au educat, avem păstori și profesori, dar din toți aceștia, niciunul nu ne poate da pacea în afară de Iisus. Și acest lucru din cauza păcatului. Nimeni nu poate opera cu păcatul afară de Hristos. Oamenii pot indica un păcat, pe baza Cuvântului și a Duhului Sfânt, dar numai Domnul pe crucea Lui îți ispășește cu adevărat păcatul. Numai El face asta, sau rămâi fără pace. El îți dă pace dacă vii la El, dacă te încrezi în El cu adevărat, îți dă pace veșnică și deplină, nu ți-o va lua niciodată, nu ți-o va putea lua nimeni.

Așa ne luminează El pe noi!

Domnul să vă binecuvinteze!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s