Sa umblam prin Duhul!

Galatians 5:25  “Dacã trãim prin Duhul, sã si umblãm prin Duhul.”

Noi traim prin Duhul Sfant, adica am fost nascuti din nou, la o viata noua cu Dumnezeu prin Duhul Sfant.

Acum ni se spune ca trebuie sa si umblam prin Duhul Sfant.

Cum putem umbla prin Duhul Sfan?

Sa presupunem ca ne luptam cu ispita inconsecventei, a credinciosiei fata de cineva sau ceva. (Este o problema des intalnita). Satana ataca in domeniul acesta si ne face neseriosi, inconsecventi, pentru ca acesta este unul din cele mai importante lucruri in viata

“Cele mai importante lucruri din lege sunt: Dreptatea, Mila, Credinciosia” Matei 23, 23

Duhul Sfant ne face constienti de pacat. Ca sa putem sa umblam prin Duhul trebuie sa ne rugam: “Doamne, daca am vre’un pacat nemarturisit, te rog sa imi descoperi prin Duhul Sfant” Este doar un model, te poti ruga oricum, dar similar. Apoi stai un timp oarecare si vezi daca iti vin in minte lucruri care conform cu Scriptura ar trebui marturisite. Sa evitam introspectiile nesanatoase. Sa cautam sa fim sinceri si seriosi.

1. Ne marturisim pacatul, fapta respectiva. Apoi suntem iertati conform cu:

1Ioan 1,9. “Daca ne marturisim pacatele, El este credincios si drept ca sa ne ierte pacatele..”

Credem acest lucru! Chiar daca emotional nu ne simtim asa tot timpul. Dumnezeu asculta orice rugaciune sincera si curata, conforma cu Biblia. Aceasta rugaciune este in conformitate cu biblia! – 1Ioan 1,9. Trebuie sa stim ca daca Biblia spune ca suntem iertati, asa suntem! Scriptura este mai mare decat propriile noastre ganduri. In fine, trebuie sa credem ca suntem iertati dupa cum spune scriptura si sa respingem orice gand negativ ca venind din partea celui rau. Odata iertati pentru o fapta, nu trebuie sa ne rugam a doua oara. Nesocotim pe Dumnezeu. El este credincios si te iarta de prima data, indoiala ta este problema ta. Emotional este normal sa treaca un timp, dar noi mergem prin credinta si nu prin simtaminte.

2. Apoi cerem lui Dumnezeu sa ne umple cu Duhul Sfant. – Apoi suntem umpluti cu Duhul Sfant.

Cum? Prin credinta. Credem acest lucru! Ne punem cateva intrebari: Este rugaciunea aceasta dupa voia lui Dumnezeu?

Efeseni 5,18 “Fiti plin de duh!”

Da!

A ascultat Dumnezeu aceasta rugaciune?

1Ioan 5,14 “Daca cerem ceva dupa voi a Lui ne asculta!”

Da!

3. Ne fixam gandul la roada Duhului Sfant “credinciosia” si cred ca o am in caracterul meu. In acest punct vei fi surprins  sa vezi ca ai o mare indoiala cu privire la acest lucru ?!?. Datorita experientelor anterioare. Insa daca tu te-ai rugat sincer si curat, crezi ca ai primit Duhul Sfant. Da? Daca credem ca am fost umpluti de Duhul Sfant, credem ca am fost umpluti si de toata roada lui. Inclusiv “Credinciosia”. Aici trebuie sa castigam aceasta lupta de a face orice gand rob ascultarii de Hristors. Daca nu facem asta, trebuie sa stim ca nu suntem nici logici, nici biblici. Suntem intr’o stare de necredinta, si fara credinta este cu neputinta sa fim placuti lui Dumnezeu.

Nu putem sa cerem iertare lui Dumnezeu, sa ne umplem de Duhul Lui, dar noi sa credem in continuare ca in noi nu este roada Duhui credinciosia, sau infranarea poftelor; care ataca la fel de des pe tineri. Poti recunoaste ca in tine aceasta roada nu iti apartine tie, dar ea este acolo prin Duhul Sfant, daca ai cerut acest lucru.

„Cine este tatal acela dintre voi, care, daca ii cere fiul lui o paine, sa-i dea o piatra. Deci daca voi care sunteti rai stiti sa dati daruri bune copiilor vostri, cu cat mai mult Tatal vostru cel din ceruri va da Duhul Sfant celor ce il cer?” Luca 11, 12-13

La acest nivel trebuie dusa lupta pentru a castiga. Aceasta este o lupta a crdintei conform cu Cuvantul lui Dumnezeu. Este o lupta prin Duhul Sfant.

Apoi trebuie sa umblam prin Duhul, adica sa umblam pur si simplu crezand despre noi ca de acum avem roada “credinciosiei” sau a “infranarii poftelor”. De fapt toate cele 9. Nu poate lipsi una din ele. Observati ca este la singular: “Roada duhului” ca si cum ar fi un set complet, si nu roadele , ca si cum ar fi noua. Deci daca ai Roada Duhului, atunci ai un set complet de 9 roade, nici una lipsa. Tu trebuie sa te concentrezi pe aceea cu care ai indoieli.

Poti face acest lucru cu oricare din roada Duhului din Galateni 5,22-23

Sa fiti binecuvantati!

Un gând despre „Sa umblam prin Duhul!

  1. A UMBLA PRIN DUHUL E A AUZI CE DUHUL ITI SPUNE CIND SA VORBESTI SI CE SA VORBESTI A UMBLA PRIN DUHUL PENTRU ALTII E O NEBUNIE SI DOMNUL O ALES LUCRURILE SLABE CA SE LE FACA DE RUSINE PE CELE TARI A UMBLA PRIN DUHUL E SA TE BUCURI SI ATUNCI CIND PLINGI BUCURIA DUHULUI SFINT CIND AI ULTIMUL BAN SAL DAI CELUI CEL TIL CERE SA TE OPRESTI ATUNCI CIND TOTII MERG LA DESFRIU SA PLINGI CIND ALTII TOTUSI NU TE INDELEG SI SA RAMII ORCIND INCREDINTAT DOAR IN PUTEREA PROMISA

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s