Atitudini mature


Nu conteaza cat de inconsistenti sau nedrepti sunt cei in autoritate (parinti, profesori, sefi, pastori); noi suntem responsabili pentru indatoririle noastre fata de ei. Dumnezeu poate folosi pe aceia care sunt cel mai greu de suportat pentru a dezvolta in noi atitudini mature.

Dumnezeu nu este atat de preocupat cu incercarile noastre, cat de raspunsul nostru la aceste incercari. In tot ceea ce El ne harazeste sau ne permite sa experimentam, grija Lui principala este ca atitudinile noastre sa fie potrivite cu acelea ale Fiului Sau, Iisus Hristos. El s-a supus autoritatii parintilor Sai in timp ce crestea “Macar ca era Fiu, a invatat sa asculte prin lucrurile pe care le-a suferit” Evrei 5,8

Este esential sa intelegem care sunt scopurile celor in autoritate, in special atunci cand ei ne comanda sa facem ceva care se opune Scripturii si convingerilor noastre morale.

In Babilon – “Daniel s-a hotarat sa nu se spurce cu bucatele alese..” Daniel 1,8.  Facand acest lucru, el a aratat totusi atitudini mature celor cu autoritate peste el. Aceste atitudini i-au adus “favoarea” printului eunucilor. Daniel si-a dat seama ca printul nu voia ca el sa-si incalce convingerile ci doar sa-l faca sanatos si intelept. Felul cum a pus problema i-a adus izbanda si aprecierea autoritatii lui.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s