Duhul Sfant

Duhul este Mangaietorul care trebuia sa vina. Iisus ii sustinea pe ai Lui tot timpul cat era cu ei. Atunci cand erau descurajati, ii intarea, cand le era frica, ii incuraja, cand nu puteau sa scoata un demon, El o facea, cand nu aveau bani, hrana, El totdeuna rezolva problema. Acum noi pe cine avem? Noi prin cine traim? Prin Duhul Sfnat! Ne uitam la unii oameni ca au scriptura dar cand vorbesc din ea, parca doar slova moarta, doar vorbe, desi este Cuvantul vesnic al lui Dumnezeu. Lipseste puterea Duhului, acea putere fara de care Iisus a poruncit ucenicilor sa nu se departeze de Ierusalim Fapte 1,4; chiar daca teoretic ar fi stiut ce sa spuna.

 “Ci voi veti primi o putere, cand se va cobora Duhul Sfant peste voi..” Fapte 1,8

 Cuvantul putere din greaca este “dunamis” de unde avem cuvantul dinamica, dinamita. Duhul ne da putere concreta de a face voia lui Dumnezeu, inexplicabil ne ridicam si facem voia lui Dumnezeu. Pur si simplu. Duhul Sfant este autosuficient pentru acest lucru. El a creeat galaxiile cu miliardele lor de stele, mult mai mari dect planeta noastra. Ce este peste el sa te ridice in picioare, sa puna cuvintele Lui pe buzele tale, cuvinte scrise in Cartea Sa Biblia, pe care El a insuflat-o.

 “..voi, nu peste multe zile veti fi botezti cu Duhul Sfant” Fapte 1,5

 A boteza in limba greaca este termenul “baptizo” care inseana cuvundare. Nu este nimic mistic aici, este vorba de cufundare in Dumnezeu, nu doar o teorie, nu doar o parte din noi. Iisus a spus in multe locuri daca cineva nu se leapada de tot ce are nu este vrednic de Mine. Tot asa este si cu Duhul Sfnat. Unii au Duhul, pentru ca se simt nascuti din nou, dar ce folos daca nu sunt plini de El, ce folos daca nu il asculta. Sta in ei, dar fara sa fie ascultat, sta in ei, dar este stins. Trebuie sa ne lasam umpluti de Duhul lui Dumnezeu, trebuie sa fim plini de viata, nu doar religiosi. Vointa lui Dumnezeu este totdeauna sa ne umple de El, de puterea Lui, de Harul Lui, de Duhul Lui. Trebuie sa il lasam sa o faca, sa nu ne impietrim inimile, sa nu ne opunem din orgoliu, ci sa ne smerim si sa facem tot ce ne va spune El.

 Vom fi plini de Duh! 

Un gând despre „Duhul Sfant

  1. Trebuie sa fiu umplut cu Duhul Sfant; este absolut necesar.
    Pot sa fiu umplut;D-zeu a facut posibil lucrul acesta.
    Vreau sa fiu umplut;este un lucru cat se poate de dorit.
    Voi fi umplut-iata o siguranta binecuvantata!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s