Harul

“Caci prin har ati fost mantuiti prin credinta, si aceasta nu vine de la voi, ci este darul lui Dumnezeu. Nu prin fapte, ca sa nu se laude nimeni” Efeseni 2,8-9

 Trebuie sa ne bazam totdeauna pe harul lui Dumnezeu. Legea se lauda cu standardele ei, dar ea nu face nici macar un sfant prin ea insasi. Harul ridica pe oameni mai sus de lege, nu doar ca nu ucid, dar nici nu se manie pe semenul lui. Legea este sfanta si vesnica, insa prin meritul lui Hristos, ea nu ne poate osandi, El a implinit’o in mod perfect, si a facut’o pentru noi. Ioan 17, 19 “Si Eu insumi Mă sfinţesc pentru ei..”

Legea ne este un indrumator catre Hristos, harul este calea. Nu trebuie sa permitem satanei sa tulbure siguranta noastra prin faptele legii, pentru ca prin noi insine oricum suntem nevrednici, nu doar prin pacatele comise, cat mai ales prin predispozitia de a pacatui. Renuntati la masurarea de sine, priviti la Hristos, asta va va sfinti mai mult decat o poate face orice sau oricine. Sfintenia nu este facuta de lege, ci de Duhul sfinteniei si asta se face cand primesti harul mantuirii prin Hristos. 

2 gânduri despre „Harul

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s