Un gand pentru anul nou – Munca asidua pentru Hristos

spurgeonrAm citit un articol extraordinar, care mi-a racorit sufletul la sfarsit de an, pun aici o parte din el, articolul este de pe site-ul „Ministrerul Afacerilor Eterne” administrat de un bun prieten al meu. De curand a fost actualizat si va invit sa mergeti sa il vizitati va fi cu folos pentru viata voastra. 

Spurgeon a fost unul din cei mai muncitori oameni pentru Hristos, a murit la o varsta relativ tanara, dar a spus ca a fost modalitatea lui de asi investi cel mai bine anii pentru Hristos. A ramas un munte spiritual si un reper in instorie pentru multi ani dupa, sau inainte de el.

Aici articolul:

===

de Jim Elliff (traducere Ministerul Afacerilor Eterne)

Charles Haddon Spurgeon, renumitul predicator din Londra anilor 1800, a fost nu doar un lider special, dar si unul care a lucrat din greu. În timpul cât majoritatea pastorilor de azi ar scrie câteva email-uri, s-ar lupta cu schita unei predici si ar sterge emailurile neimportante, Spurgeon ar fi finalizat deja o multime de treburi.

De exemplu, Spurgeon predica în fiecare saptamâna de mai multe ori (adesea si de 10 ori), se ocupa de instruirea pastorilor de la seminarul teologic, scria mai multe sute de scrisori („Sunt cufundat pâna la gât în scrisori”), conducea întâlnirea saptamânala a prezbiterilor bisericii, conducea întâlnirea obisnuita de rugaciune, consilia numeroase persoane proaspat credincioase pregatindu-i pentru botez (în medie, în permanenta avea circa 30 de persoane la cateheza), citea volume întregi din scrierile teologilor puritani, edita atât versiunea scrisa a predicilor sale cât si revista “Sabia si Mistria”, scria câteva capitole la una dintre cele peste 150 de carti ale sale, lua pozitie hotarâta împotriva unor erezii, oficia înmormântarea câtorva membri ai bisericii, se ocupa ca multii sai oaspeti sa fie bine primiti, si vizita copiii de la orfelinatul înfiintat de biserica locala.

De altfel, el a scris ca „un om nu poate fi lenes si în acelasi timp sa fie în compania placuta a lui Hristos. Hristos merge de fel repede, si pentru ca ai lui sa poata sa Îi vorbeasca, trebuie ca si ei sa tina pasul cu El, altfel în curând Îi vor pierde prezenta„.

Spurgeon si-a demonstrat dedicarea si harnicia în lucrare înca de când a început sa predice la vârsta de 18 ani la Waterbeach. La început, biserica sa avea numai 40 de membri, însa curând a crescut la 100, fara sa punem la socoteala numerosii oaspeti care participau la serviciile bisericii. „Mâine voi împlini 18 ani si sper ca Duminica sa predic pentru a 188-a oara de când am început lucrarea de predicare acum un an si jumatate„, scria Spurgeon. Pâna la vârsta de 20 de ani, Spurgeon deja predicase de aproximativ 500 ori.

Odata el a exclamat: „Pacatul de a nu face nimic este aproape cel mai mare dintre toate pacatele, pentru ca este prezent în majoritatea oamenilor….Oribila lene! Doamne, elibereaza-ne de acest pacat!

Citeste tot articolul

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s