Mentalitatea ce ar trebui schimbata

Mergem la scoala, incercam sa invatam, sa fim constiinciosi, dar cand vedem ca altii nu invata, copiaza si pana la urma tot trec clasa. Incet, incet, invatam si noi sa nu mai fim asa de seriosi, perseverenti, pentru ca tot vom trecem scoala pana la urma.

La liceu facem asemenea, invatam si ne straduim doar daca suntem pasionati de o materie. Asta este atmosfera, daca faci altfel, esti privit ciudat.

Problema este ca asa invatam sa facem si in familie, si la servici, si cu Dumnezeu, fara sa ne dam seama ca la Dumnezeu daca facem ca la scoala, la final nu trecem “clasa”. Pocainta trebuie sa fie reala, adevarata, 100%. La fel si credinta. La Dumnezseu nu merge cu jumatati de masura, nici cu 99%. Intoarcerea la Dumnezeu tocmai asta inseamna, intoarcerea de la mentalitatea corupta a lumii. “Ma veti cauta si ma veti gasi daca ma veti cata cu toata inima” (Ieremia 29,13) Oamenii nu sunt foarte rai, dar sunt corupti. “Merge si fara mine” , “Merge si asa”, “O sa ma descurc eu”, “Vad eu ce fac” si prin asta isi scuza propriul pacat, lipsa de credinciosie, respect.

Cred ca in asta consta spiritul lumesc si firea pacatoasa din noi. Alte amanunte pot arata bine, nu conteaza (vocabularul, imbracamitea, talentul de a canta, de a vorbi bine, etc). Cele mai importante lucruri sunt: Dreptatea, mila, credinciosia. Iisus pune o intrebare: “Cine este robul credincios si intelept?”… “Il va pune peste toata averea lui”.

Se poate schimba mentalitatea? Cum se poate face?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s