Impacare vesnica

Coloseni 1:21  Si pe voi, care odinioarã erati strãini si vrãjmasi prin gândurile si prin faptele voastre rele, El v-a împãcat acum
22  prin trupul Lui de carne, prin moarte, ca sã vã facã sã vã înfãþisati înaintea Lui sfinti, fãrã prihanã si fãrã vinã;  negresit, dacã rãmâneþi si mai departe întemeiati si neclintiti în credinþã, fãrã sã vã abateþi de la nãdejdea Evangheliei pe care ati auzit-o, care a fost propovãduitã oricãrei fãpturi de sub cer, si al cãrei slujitor am fost fãcut eu, Pavel.

„Pe voi… va impacat acum… negresit daca ramaneti si mai departe”
Aceasta expresie este foarte interesanta. Contine timpul trecut „va impacat”, si apoi adauga ceva la viitor „daca ramaneti mai departe”. Lucrurile ceresti, duhovnicesti este cam greu sa le prinzi bine in dimensiunea noastra, timp. Expresia „am fost impacat” se refera la mantuire, dar ca sa pot cunoaste cine este mantuit si cine nu, trebuie sa ma uit la sfarsitul vietii cuiva, si nu la inceput sau la mijloc. Deci daca este cineva mantuit, el va ramane mai departe neclintit in credinta, daca nu va ramana mai departe neclintit in credinta, nu a fost mantuit. De aici intelegerea buna ca cine este cu adevarat mantuit, el nu mai da inapoi. Altfel nu este mantuit. Pavel spune: „Am fost impacati… daca pastram neclintiti credinta”. Nu „am fost impacati.. si voi vedea daca pot sa tin sau nu calea pana la capat” Cine gandeste asa, ori nu este mantuit, ori nu cunoaste cum trebuie calea mantuirii.
Dumnezeu sa ne lumineze!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s