Mintea omului

Iov 11:12 Omul dimpotrivã, are minte de nebun, si s-a nãscut ca mânzul unui mãgar sãlbatic!

Omul are minte de nebun. Aici textul ne spune ca mintea omului nu este suficienta pentru viata sufletului nostru. Trebuie sa stim ca noi gandim subiectiv, in stil PCR (pile, cunostinte si relatii). C-am asa gandim aproape toti dintre noi cand vrem sa rezolvam o problema. Oricat vi s-ar parea de ofensator, hai sa fim realisti, daca nu este adevarat sa o spunem. Insa eu ma vad pe mine cum am tendinta permanenta de a inclina balanta intr’o parte sau in alta. Ca sa ma scap de aceasta predispozitie, trebuie de fiecare data sa ma rog, sa consult Scriptura, si atunci abea primesc lumina si intelgere asupra unui lucru pe care vreau sa il judec, sa il rezolv. Altfel nu am incredere. In cine sa am incredere? In mine? Dumnezeu sa ma ierte, ma simt ca o groapa adanca si pustie, daca nu ar fi Cuvantul, Duhul Sfant, si sangele lui Hristos ca sa ma curateasca.

Adevarul este ca nu suntem drepti, sau buni, Iisus ne-a numit rai, atunci cand vorbea despre rugaciune spunea: „Cine dintre voi daca ii cere fiul sau o paine ii da o piatra?.. Daca voi care sunteti rai, stii sa dati daruri bune, cu cat mai mult Tatal vostru care este in ceruri va da Duhul Sfant celor ce il cer?” Cand ma gandesc la oameni, ma apuca obsesia, de cat de pervertita este mintea si judecata parlamentarilor, invatatorilor, educatorilor, functionarilor publici, medicilor, judecatorilor, etc, etc.

Mintea poate fi insa restaurata prin Cuvantul lui Dumnezeu si prin Duhul Sfant. Iisus spunea odata: „Va rataciti pentru ca nu cunoasteti nici Scripturile, nici puterea lui Dumnezeu (Duhul Sfant).” Acestea sunt criteriile ca sa nu mai ratacim.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s