Credinciosia lui Dumnezeu

Psalmi 117:2 Cãci mare este bunãtatea Lui fatã de noi, si credinciosia Lui tine în veci. Lãudati pe Domnul!

In psalmii lui David cuvantul credinciosie apare foarte des. Este un cuvant cheia al lui David. Este vorba de credinciosia lui Dumnezeu. David se incredea in caracterul lui Dumnezeu, in credinciosia Lui. Oricand in chiemi El iti raspunde cu credinciosie, din omie de chemari nu lasa nici una, din cele care sunt pe voia lui.
In textul acesta, bunatatea lui Dumnezeu pentru noi s-a aratat prin faptul ca a trimes pe Hristos, si credinciosia lui se arata cand cineva il cheama pe Hristos in viata si in inima lui, Dumnezeu prin puterea Lui, vine si lucreaza in viata acelui om. Puterea lui Dumnezeu este extraordinara, este Singurul care poate sa faca ceva cu adevarat nou.
Oamenii, chiar cei care se numesc crestiti, nu sunt obijnuiti sa se increada in Dumnezeu. Ei intreaba: Ce trebuie sa fac? Si asteapta ca sa li se spuna lor anumite obiceiuri, practici. Dumnezeu insa lucreaza cand ii spui sa lucreze El in tine. Diferenta este ca atunci cand lucrezi tu, chiar in cele bune, efectul este unul omenesc limitat, iar cand Dumnezeu lucreaza in, si prin tine efectul poate fi nelimitat.
Problema noastra este ca suntem oameni obijnuiti, oameni normali, cu nimic mai deosebiti de ceilalti oameni. Iisus a spus: „Voi veti face lucrari mai mari decat am facut Eu”. Cum? Prin credinciosia lui Dumnezeu. Unii nu cred in credinciosia lui Dumnezeu, adica nu stiu ce este aia. Ei sunt obijnuiti sa se uita in stanga si in dreapta, sa se orienteze si sa faca ceva bun. Este bine si asa, dar nu este o lucrare impreuna cu Dumnezeu, bazata pe credinciosia lui Dumnezeu, pe puterea Lui.
Cand mergi cu avionul, te increzi in pilot pentru cateva ore de zbor. Cand mergi cu trenul, te increzi in mecanicul de locomotva. Chiar si cu liftul te increzi in utilajul acela pana la etajul dorit. Asa este cand lucrezi cu Dumnezeu. Te rogi Lui, ca El sa vorbeasca prin tine intr’o zi, ca El sa te foloseasca intr’un fel, si minunea se va intampla. Toate lucrarile lui Dumnezeu sunt mai presus de puterea si intelegerea noastra, si deci sunt minuni.

Sa avem icredere in credinciosia lui Dumnezeu!Sa il chemam sa lucreze prin Hristos. Sa avem incredere in caracterul lui Dumnezseu! Asta ne va aduce pace si va aduce puterea lui Dumnezeu in viata nostra, pe care poate atata timp ne-am dorit’o si nu am avut’o.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s