Eliberare prin Hristos

Coloseni 2:11 În El ati fost tãiati împrejur, nu cu o tãiere împrejur, fãcutã de mânã, ci cu tãierea împrejur a lui Hristos, în desbrãcarea de trupul poftelor firii noastre pãmântesti, fiind îngropati împreunã cu El, prin botez, si înviati în El si împreunã cu El, prin credinta în puterea lui Dumnezeu, care L-a înviat din morti.

In Hristos:
– ati fost „taiati imprejur – in dezbracarea de trupul poftelor firii noastre pamantesti”
– ati fost „ingropati impreuna cu El, prin botez”
– ati fost „inviati in El si impreuna cu El, prin credinta in puterea lui Dumnezseu, care L-a inviat din morti”.

Toate lucrurile minunate, esentiale, vitale s-au intamlat in trecut, la cruce, in timpul cand Hristos era pe pamant. Cand auzim si credem aceste lucruri in noi se rup niste lanturi, cad niste robii. Ceea ce nu putem depasi singuri.

Poftele firii pamantesti. Acestea nu pot cadea decat privind la taierea noastra imprejur, la rastignirea firii noastre pe cruce, impreuna cu Hristos (Romani 6,6), doar privind si crezand in asta suntem eliberati de pofte, altfel orice lupta este zadarnica, sortita dejnadejdii si descurajarii. Daca noi am fi putut birui singuri, nu ar mai fi fost nevoie de Hristos.

Moartea trupului pacatului. S-a intamplat la botez, undea ne-am cufundat in apa, si apoi ne-am ridicat, simbol al invierii noastre cu Hristos. Privind la acest act spiritual, vedem moartea trupului nostru pacatos. „Tot asa si voi insiva, socotiti-va morti fata de pacat si vii pentru Dumnezeu, in Iisus Hristos Domnul nostru.” Romani 6,11

Invierea impreuna cu El, prin credinta in puterea care l-a inviat din morti. Puterea care l-a inviat pe Hristos din morti, care a aruncat piatra de la gura mormantului, lucreaza acum in noi pentru o viata noua. Noi ne ingrijoram acum de anumite transformari care trebuie sa aibe loc in caracterul nostru, in interioarul nostru, mintea noastra, si ni se pare imposibil de imaginat. Sa ne uitam la trupul lui Hristos care a fost mort pe cruce, a stat trei zile in mormant si apoi Dumnezeu la inviat din morti. Puterea aceea care l-a inviat din morti, l-a ridicat din mormant, i-a dat viata si un trup glorificat lui Hristos, lucreaza acum in noi, care credem in El. Privind la acest lucru, vom experimenta si noi puterea unei vieti noi cu Dumnezeu. „Dupa cum Hristos a inviat din morti prin slava Tatalui, tot asa si noi sa traim o viata noua” (Romani 6, 4).

Nu avem o alta sursa de putere, un alt mister al evlaviei, ci doar privind la Hristos si crezand aceste lucruri, scripturile ne dazvaluie acestea prin ap. Pavel pentru ca noi sa nu mai dam libertatea firii pamantesti sa ne acuze, sau sa ne inrobeasca.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s