Mesaj de florii

Iisus intra in Ierusalim, oamenii strigau: „Osana, fiul lui David!”, stia insa ca va trebui sa moara pentru ai sai, dar ii iubea, si i-a iubit pana la moarte:

Desi oamenii aveau propriile interese cu Iisus. Unii fac imprudenta sa creada ca oamenii il intampinau cu cinste si credinta pe Hristos. Fals! Unde sunt cuvintele lor de lauda, peste numai cateva zile? Cum de s-au intors asa de’o data, nimeni nu mai era pentru El, toti strigau „Rastigneste-l !”. Cum asa? Oamenii se bucurau de fapt petru ei. Vedeau in Iisus un eliberator politic, care sa le dea mai multa paine pe masa si sa ridice robia romana. Oamenii vorbeau frumos lui Hristos, dar se aveau pe ei in vedere. Cu toate acestea, macar ca stia, Iisus i-a iubit pana la capat.

Desi unii oameni erau indiferenti, nu le pasa ca vine Domnul, ei isi vedeau de business-ul lor in Templu, faceau afaceri acolo unde s-ar fi cuventi sa se inchine, sa se roage lui Dumnezeu. Dar nici aceasta nu l-a impiedicat pe Iisus sa mearga mai departe, si i-a iubit pana la capat.

Desi stia ca unii preoti si carturari erau plini de invidie, si ar fi incerat sa opreasca multimile daca ar fi putut. Dar nu au putut. „Auzi ce zic acestia?” spuneau ei. Ei nu erau de acord! Ii taia pe inima sa auda asa. Cu toate acestea Iisus nu le-a intors spatele, ci i-a iubit pana la capat.

Doua concluzii:

Eu cred ca noi suntem capabili sa fim in fiecare categorie, in anumite circumstante. Dar chiar si asa, Domnul nu se da inapoi, te va iubi pana la capat, dar in final viitorul va depinde de ce facem noi.

Iisus ne da o lectie de viata, putem trai si iubi oamenii trecand chiar si peste subiectivismul lor, indiferenta, sau invidia lor. Oricum si noi suntem asa in parte.

4 gânduri despre „Mesaj de florii

 1. Da Florin,

  Asa este. Deseori noi credem ca intrarea Domnului in Ierusalim a fost si pentru El un prilej de sarbatoare. Insa Biblia prezinta lucrurile intr-o cu totul alta lumina.

  Este adevarat pe de alta parte ca El a implinit si in acest sens voia Tatalui…

  Personal cred ca este mai mult de invatat din atitudinea si trairea Domnului in acele momente decat din frenezia multimilor care L-au aclamat la intrarea in Ierusalim si doar peste cateva zile au strigat plini de manie: Crucificati-L! Crucificati-L!

  Ma gandesc uneori cum ar fi primit Domnul Hristos daca maine ar vrea sa vina in Bucuresti in acelasi mod cum a venit in Ierusalim? Cred ca nici macar bucuria evreilor din acele vremuri n-ar primi-o….

  Ninel

 2. Asa este, la noi cred ca ar avea multe mese de rasturnat, pentru ca multi se ocupa cu schimbul banilor, in diverse feluri.

  Chiar ma gandeam la veselia oamenilor, in contrast cu dreptatea lui Hristos. Domnul nu poate fi inbunat, el reactioneaza promt la fiecare actiune a noastra, indiferent de circumstanta.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s