Sentimentul de respingere

Sentimentul de respingere este unul din cel mai păgubitor sentiment. Se poate reacționa în două feluri la acest sentiment: fie te închizi, de izolezi, și tu pretinzi că te protejezi, dar de fapt te axfisiezi, se poate ajunge la depresie, și în cele mai rele cazuri la sinucidere. Al doilea mod în care poți reacționa la sentimentul de respingere, este prin ripostă, să pui pe ceilalți oameni în aceeași oală cu cel ce te-a respins. În cazul acesta devii ostil, mânios, critic, rebel. Poți să distrugi pe cineva psihic, moral, sau fizic în cel mai rău caz.

Sentimentul de respingere este cu toate acestea foarte des întâlnit. Nu este om care să nu fi avut parte de o respingere din partea cuiva: un profesor, un părinte, un frate, un prieten sau iubit (ă). Cu toate acestea felul cum reacționăm la această respingere determină dacă efectele de mai sus vor exista în viața noastră.

Cum să răspunzi corect la respingere, indiferent de cine o face și cum o face?

În primul rând gândește-te că nici tu nu ești perfect, și tu dai motive să fii respins, măcar că e posibil să ți se fi făcut o nedreptate. Gândește-te că și tu ai respins pe alții la rândul tău, oricât de mult și bine argumentezi, respingerea e respingere. Mărturisește aceste lucruri lui Dumnezeu, și vei fi ferit de efectele de mai sus.

În al doilea rând gândește-te la oamenii care te-au respins și hotărăște-te să te deslegi de ei iertându-i. Oricât de mult rău ți-au produs, tu trebuie să îi ierți. Dacă nu vrei să îi ierți înseamnă că nu ajunge că ți-au făcut rău până acum, tu vrei să îți facă rău și de acum înainte. Iartă-i! Rostește-i pe nume înaintea lui Dumnezeu și iartă-i! Iertarea nu are de aface atât de mult cu ceea ce simți, cât cu alegerea de a nu le mai pronunța numele și a spune ce au făcut, ție sau altuia. I-ai iertat, gata! Nu mai vorbești de ei! Nu le mai ții socoteală! Viața merge înainte cu ce ai și unde ești. În felul acesta poți evita efectele de mai sus!

În ultimul rând, alege resursa perfectă! Alege-L pe Dumnezeu! El te-a creat, te iubește așa cum ești. Nu poți face ceva care să îndepărteze dragostea Lui de la tine, și nu poți face ceva ca să îl determini să te iubească mai mult. Să știi că este adevărat acest lucru, măcar că îi pasă de faptele noastre! Dacă cineva se luptă cu respingerea, el nu mai poate să primească iubire și nici să o dea. Trebuie să desfunzi acest lucru în viața ta! Dumnezeu chiar te iubește cu adevărat, a dat pe Hristos pentru tine! Te iubește exact la fel ca pe Fiul Său! Crede asta, și vei vedea cum inima ta se vindecă! Chiar dacă nimeni nu te-ar iubi vreodată (deși nu cred că există cazul acesta) dragostea lui Dumnezeu ți-ar fi suficientă ca să fii fericit (ă)!

Știu că nu este simplu, dar în felul acesta poate începe ridicarea ta!

4 gânduri despre „Sentimentul de respingere

 1. Respingerea este o parte inerenta, inevitabila in viata fiecaruia, din pacate, dar o poti gestiona corect, asa cum ai spus si tu, alegandu-L pe Dumnezeu in fiecare zi. El nu ne va respinge niciodata.

  1. Acesta e secretul vindecarii si dupa parerea mea, cand Il alegi pe Dumnezeu, realizezi ca respingerea nu mai are loc in aceasta relatie. Si chiar daca numai aici se intampla acest lucru, sufletul se vindeca cu asta.

 2. Atasez acest link:

  https://veghepatriei.wordpress.com/2019/03/09/jidanul-ehud-ayre-din-israel-a-murit-in-timp-ce-isi-marea-peninsul-mare-parte-din-banii-acestui-gunoi-au-fost-facuti-din-traficul-de-droguri-si-carne-vie-dumnezeu-nu-doarme/

  Cum este posibil ca asemenea om s fie în libertate? Exist numeroase legi în România, ca si OUG 31/2002, ce interzic astfel de lucruri odioase. Va solicit, in numele dreptatii si eticii, sa se ia masuri in legatura cu aceasta entitate, din spatele blogului veghepatriei.wordpress.com, ce, de nenumarate ori, a folosit in public saluturi legionare, ca si Traiasca Legiunea si Capitanul!, inclusiv pe websiteul detinut de el si a adus injurii si daune morale ce nu se pot explica si nu exista, evreilor din Romania si din afara Romaniei. Aceste daune sunt infinite si daunele aduse, in ciuda Holocaustului, evreilor, nu se pot exprima intr-un fel sau altul.

  De ce nimeni, nu ia o masura impotriva acestei entitati? Aceasta entitate, schizo-paranoida, trebuie inchisa la securitate maxima, pentru injuriile aduse neamului evreiesc. Ma simt in pericol din cauza acestui om! Aceasta persoana trebuie inchisa, pe viata! Este clar, sustinuta din interior. Si acest fapt doare. Romania este o tara antisemita si extrem de corupta. Aceasta situatie trebuie expusa, prin organizatiile anti-discriminare sau celor ce combat antisemitismul, la nivel international, in media, astfel, oamenii ce sustin aceasta entitate vor fi constransi sa ia o masura.

  Actionati cu putere! Cum este posibil sa jigneasca fiecare evreu mort in timpul Holocaustului, fiecare evreu torturat, ars de viu, chinuit, lasat sa moara de foame, violat?

  Pe bune, uneori, doar cand citesc acest blog, VeghePatriei, ma trezesc de 4-5 ori pe noapte cu cosmaruri si batai puternice de inima! Atat de nenorocit este. Acest criminal nenorocit antisemit este liber! Cum este posibil?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s