De neclintit – Psalmul 15

Ne gandim la la aceasta calitate a vietii sa fii de neclintit si ni se pare asa departe de noi. Suntem fapturi corupte si cuprinse de slabiciune dar in Psalmul 15 ni se dau cateva indemnuri care sprijinesc aceasta fagaduinta la final :

„Cine se poarta asa, nu se va clatina niciodata” Ps. 15, 5

Cuvantul lui Dumnezeu este incercat, Dumnezeu nu poata sa minta. Daca promisiunile oamenilor nu le putem lua, fagaduintele lui Dumnezeu le putem scrie undeva, pentru ca El este credincios, El nu poate sa dezamageasca pe nimeni din toti cati isi pun increderea in El.

Indemnurile:
1. In primul rand David ne spune sa fim atenti la umblarea noastra. Sa umbalam in neprihanire, asta insesamna sa cautam adevarata neprihanire care se primeste prin credinta in Iisus Hristos. Sa ne marturisim comportamentul nostru schimbator, sa il recunoastem si sa primim indreptatirea prin Hristos si dreptatea Lui.
2. In al doilea rand ni se atrage atentia asupra vorbirii noastre. Sa vorbim din inima, sa nu vorbim din minte, sa nu incercam sa ne alcatuim discursuri, pana la urma ce avem in inima va iesi cumva afara. Prin cuvinte strecurate fara voia noastra, sau prin alte gesturi. Schimba-ti inima! Curateste’o si preda’o lui Dumnezeu. Atunci vei putea vorbi linistit si chiar daca nu stii bine sa o faci, curatia inimii tale se va dovedi.
3. In al treilea rand suntem avertizati asupra discernamantului nostru. Sa deosebim pe cei vrednici de dispretuit de cei ce se tem de Domnul.  Cei cu care te insotesti te vor influenta iar tu te vei deprinde cu cararile lor, asta iti va fi o cursa pentru suflet. Asta nu inseamna ca nu ii iubesti sau ca nu ii slujesti, dar trebuie sa ai o vedere clara. Altfel nici pe ei nu ii vei putea ajuta.
4. In ultimul rand ni se atrage atentia asupra caracterului nostru. Sa nu luam vorba inapoi, char daca facem o fagaduinta in paguba noastra. Sa nu dam banii cu dobanda, sa nu profitam la „adapostul circumstantelor”. Sa fim cinstiti si recunoscatori lui Dumnezeu pentru harul sau avand si noi la randul nostru har cu cei din jur.

„Cine se poarta asa, nu se va clatina niciodata” Ps. 15, 5

Sa aveti o saptamana binecuvantata!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s