Provocarile vremii

“Luati seama la voi insiva, ca nu cumva sa vi se ingreuieze inimile cu imbuibare de mancare si bautura si cu ingrijorarile vietii acesteia, si astfel ziua aceea sa vina vara veste asupra voastra” (Luca 21, 34)

 

Astazi exista foarte multi oameni care se lupta cu depresia. Orgoliul ii impiedica pe unii sa se exprime in felul acesta dar ei experimenteaza: tristete prelungita, dezamagire, amaraciune, etc. Toate acestea in special pe plan spiritual. Cauza depresiei in majoritatea cazurilor este “suprasolicitarea”. Lumea aceasta este zidita pe un sistem nesanatos, de exploatare pana la extenuare, fiecare cat rezista. Ca si credinciosi trebuie sa facem deosebirea intre:

– lucrurile necesare vietii (mancarea si imbracamintea),

– cele vitale vietii (rugaciunea, Scriptura, biseirca locala),

– si pretentiile vietii (masina, vila, doctorate, etc.).

 

Noi trebuie sa stim ca necesarul pentru o viata deplina il putem obtine foarte bine din primele doua, a treia este optionala, adesea implica mandria vietii, competitie, ambitie, etc. Majoritatea oamenilor experimenteaza depresia in cursa pentru lucrurile din categoria a treia. Devenim ineficienti, si ne pierdem caracterul din cauza acestei categorii din urma. Devenim inconsecventi cu lucrurile principale, incepem sa ne scuzam copilareste (mintim), si sa pierdem respectul si bunul simt in relatiile cu cei din jur. Adesea sfarsim prin a renunta la lucrurile vitale si chiar sacrificand pe cele necesare in propria familie.

 

A ti se ingreuia inima cu imbuibare de mancare si bautura si cu ingrijorarile vietii acesteia, nu este nicidecum o chestie de confort si bunastare, ci mai degraba o chestie de mandrie, ambitie si extenuare pentru niste lucruri care in esenta sunt fara valoare in comparatie cu primele doua.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s