Un adversar puternic lasat in libertate – SIDA

Informatii adunate si asezate din nou de pe blogul lui „vindecatorul

Stiati ca în fiecare zi mor pe glob 8. 500 – opt mii cinci sute (!) de oameni bolnavi de SIDA? Zilnic, oameni buni!

Ştiaţi că 2,9 milioane de oameni mor anual de SIDA pe glob? Ştiaţi că trăiesc cu această boală peste 42 milioane de oameni, dar probabil că numărul real se apropie de dublu, pentru că în Asia şi Africa depistarea şi declararea se face după criterii cel puţin dubioase? India nu e ţara lui Gandhi, ci a mulţimilor contaminate, sute de mii dintre ei fiind necunoscuţi, focar de o permanentă îmbolnăvire.

Ştiaţi că numai în anul 2003 au murit în Africa sub- Sahariană 2,2 milioane de oameni bolnavi de SIDA?

Ştiaţi că în aceiaşi regiune a globului au rămas orfani de ambii părinţi 12, 1 milioane de copii?

Ştiaţi că în Africa 2 milioane de femei bolnave de SIDA rămîn însărcinete şi dau nastere în fiecare an, iar din aceşti copii 630 000 – şase sute treizeci de mii!- sunt infectaţi de către mamă?

Se estimează că în Africa există 2,1 milioane de copii infectaţi, cu o vîrsta sub 15 ani.

În Botswana, o ţară de aproximativ 2 milioane de locuitori, SIDA are o prevalenţă de 37,3%; în Africa de Sud sunt 5,3 milioane de bolnavi; în Nigeria 3,6 milioane; Zimbabwe 1,8 milioane de bolnavi.

Deoarece 85% din cei infectaţi sunt cuprinşi în grupa de vîrstă 20- 50 de ani, societăţile sunt pe cale să piardă tinerii, iar bătrînii să nu mai beneficieze de suport social.

Sistemul educaţional este pe cale de a eşua, deoarece fondurile pentru educaţie au fost tăiate în mare măsură, pentru a fi suplimentate costurile tot mai ridicate ale celor care au contactat boala. Este o spirală a morţii fără precedent în istorie.

Nici un segment al societăţii nu a rămas neatins. Producţia agricolă a scăzut, pentru că lucrătorii fermelor au murit şi nu s-au mai găsit înlocuitori. Medici, asistente, muncitorii din ateliere, oameni de afaceri şi oficiali guvernamentali, toţi au murit într-un număr alarmant.

Într-o lume globalizată cum este cea de astăzi, consecinţele economice, politice şi strategice ale fenomenului african depăşesc previziuni cele mai sumbre de acum 10-15 ani.

Dacă astăzi lucru acest se întîmplă în Africa, mîine el se va petrece oriunde altundeva.

 

Daca ar fi sa vorbim de libertatea acestui adversar, este lasat in libertatea atata timp cat se trece sub tacere realitatile acestui virus si adevaratele ravagii care le face. Se lasa liber atata timp cat se dau sperante desarte de protectie…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s