Neprihanirea si pacatul

. “Neprihanirea inalta o natiune, dar pacatul este rusinea popoarelor” Pv. 14, 35

Statele Unite a pornit foarte bine, la inceput a fost pe mana unor pastori, oameni cu frica de Dumnezeu, care nu au incercat sa faca o biserica dintr-o tara, dar i-au format o constitutie bazata pe dreptate, libertate si adevar. Percepte biblice de altfel. Aceasta a dus la inaltarea acestei natiuni. Insa natiunea in care pacatul este inaltat sau ignorat, va avea rusine intr-o zi. Cum se intampla cu Romania in europa al anumite nivele (economice, birocratice, politice), daca ar fi sa ne facem autocritica.

6 gânduri despre „Neprihanirea si pacatul

 1. Cu tot respectul ce vi-l port, exemplul cu SUA este unul subiectiv si partial, ca sa nu zic neavenit.

  1.) Intr-adevar au inceput bine SUA, dar acum cele mai multe biserici ( tot felul de secte ciudate ex.: mormonii, martorii lui Yehova, baha’i, s.a.) acolo au aparut, si de acolo incearca sa cucereasca lumea, si implicit si Romania.

  2.) Constitutia SUA e la fel de „lacunara” ca a noastra. Fiecare stat are propriile legi. Uitati-va de exemplu la pedeapsa cu moartea, care inca mai este in vigoare in unele state. Mai nou s-a legiferat posibilitatea casatoriei intre homosexuali si lesbiene, si spun unii ca in unele state pedofilii sunt vazuti ca niste simpli „bolnavi” care trebuiesc ingaduiti si ei cu „suferintele lor interioare”.

  3.) Cum se infaptuieste justitia in SUA, cand soldatii lor in alte tari (ex. In Romania 4 Ofiteri/ subofiteri americani au omorat 4 oameni pe trecerea de pietoni – Cazul Teo Peter a fost cel mai mediatizat, apoi cazul ofiterului de Constanta care a omorat un batran ) omoara alti oameni si nu patesc nimica, nici in tarile unde sunt in misiune, dar nici in SUA. Asa ca Dreptatea si Democratia care guverneaza in SUA, si care sunt impuse cu/ fara forta armata de catre SUA in alte tari din lumea a-II-a si a-III-a gen Romania, Iraq, Afganistan, Serbia, Somalia, Cuba, etc. sunt niste notiuni gen „baloane de sapun” care si-au pierdut din valoare.

  4) Acum sa o luam pe cele 4 planuri prezentate:

  A) Religios – SUA are acum o religie a „confuzionismului” adica toata lumea e libera sa creada in ce si cine vrea, adica in nimic. Cum spuneam mai sus cele mai nastrusnice secte cu cele mai deocheate practici, acolo isi au baza de plecare. Si apoi Dumnezeu la majoritatea americanilor este banul caruia ii „slujesc” de dimineata pana seara. Totul pana la si pentru bani.

  B) Economic – acum SUA sta pe un butoi cu pulbere, vedeti presa economica, conducatorii ei (prea)luminati ( a se citi francmasoni), au adus Dolarul in cotatiile pe pietele internationale in in stadiul actual.

  C) Politic – Politica dusa de Presedintii SUA, care s-au succedat lui Ronald Reagen, au creat imaginea unui Superimperiu, dar macinat din interior de diferite probleme. Pe langa cele de mai sus, putem vorbi si de alte probleme:
  – sociale ( somajul – ia sa vedeti rata lui in unele state),
  – de mediu ( noxele maxime de poluare sunt depasite cu varf si indesat – Al Gore se zbate de unul singur),
  – dorinta de a pune stapanire pe petrolul altor tari

  D) Birocratic – ma faceti sa rad, daca ziceti ca SUA sta bine la acest capitol

  Concluzie: N-am pretentia ca Romania este Raiul pe pamant, dar Iadul sigur nu-i, si in alte state cu democratie veche sunt aproximativ aceleasi probleme si binecuvantari.
  Depinde relatia personala a fiecaruia dintre noi cu Dumnezeu, ca mediul in care traim este aproape la fel.

 2. Frate Traian, multumesc de comentariu. Cand am scris m-am gandit la starea de azi a Americii, dar nu am scris nimic decat ” Statele Unite a pornit foarte bine…” Sunt de acord cu dv ca acum nu mai este ce a fost, aproape de loc. In fine tot mai sunt biserici pline de har in America, sunt mai bine decat Anglia, Germania, spre exemplu. Dar societatea americana treptat, treptat s-au lepadat de Dumnezeul parintilor lor, au schimbat legea si constitutia, asa cum spuneti, au scos rugaciunea din scoli din institutiile publice, la fel semnele iudeo-crestine pe care vedem ca parintii lor le lasase din loc in loc.

  Cultura „Hippy” a facut o cotitura foarte mare in istoria americii, prin faptul ca generatia tanara a fost dusa pe un alt drum, si a fost o cotitura in jos, si intradevar de acolo in toata lumea, pentru ca toti erau cu ochii pe tanarul continent.

  Interesantele informatiile pe care mi le-ati dat.

  Cand ne uitam in lucrarea crestina, nu putem sa nu observam si chemarea pe care Dumnezeu a avuto cu aceasta natiune, a fost misionara in toata lumea, a asustinut credinta crestina in special, acum este adevarat, Satana probabil ca e manios pe toate acesta.

  Noi privim si invatam din toate acestea ca sa aplicam fiecare in viata noastra.

 3. Florin,
  eu sunt convins ca ai ales exemplul relevant cu SUA. Intr-adevar, prosperitatea acestei tari se datoreaza genezei sale. Legile au avut fundament scriptural, educatia din scoli era crestina. Observati ca am folosit timpul trecut.

  De asemenea decaderea, imoralitatea au consecinte dintre cele mai dezastruoase.

  Sunt convins, conform Scripturii, ca daca o tara se intoarce in mod real cu fata catre Dumnezeu, atunci are parte de „vremuri de inviorare”.

 4. Tot respectul pentru inaintasii actualilor cetateni ai SUA, au trait conform Sf. Scripturi, si la vremea lor, legile erau o reflectare a ceea ce spunea Sf. Scriptura.
  Dar ca o mica mentiune la ceea ce a spus pety vreau sa nu uitati ca „prosperitatea” invocata se datoreaza si abilitatilor financiare pe care le are din belsug comunitatea evreiasca (comunitatea evreiasca din SUA a sustinut si inca mai sustine financiar statul Israel cu sume foarte mari de bani), care este cea mai mare din lume in SUA, dar si a „creierelor importate” din alte state.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s