Sola Scriptura

Pe ce iti bazezi viata? De multe ori cu oamenii ajung la discutia aceasta. Pe langa poruncile lui Dumnezeu exprese de a asculta de Cuvantul lui, si de a studia zilnic scriptura, mai sunt si alte motive de ordin practic conform carora este bine sa ai drept temelie pentru viata Scriptura.

* Se spune ca un batranel mergea cu baietelul lui la targ si pentru ca avea un magarus tinea baiatul pe magar si el mergea pe alaturi. Trece pe langa un gup de oameni care spun intre ei: “Mai ce batran, in loc sa mearga el pe magar ca e batran si sa lase copilul pe jos. Ar fi bine pentru copil sa mai zburde!” Batranul a auzit si dupa un timp a facut schimb cu copilul, a spus sa nu il judece lumea. Dupa un timp un alt grup de oameni trece pe langa el si zic : « Mai ce batran, a lasat coilul pe jos si el merge pe magar, parca zici ca cel mic in conduce pe el ! » Batranul s-a rusinat si s-a dat jos si a pus iar pe copil pe magar. Un alt grup trece si spune: “De ce o pierde timpul batranul? In loc sa se urce pe magar si sa ajuga la targ mai repede!” O face si pasta si incaleca amandoi pe magarus. Acum mergeau mai repede. Intalnesc un alt grup de oameni care spun : « Desala animalul, saracul magar ».. Nu va mai spun ce a facut batranul.

Dar daca nu ai o norma mai pesus de parerile oamenilor si de tine ca si tu esti om, nu o sa mai sti cine esti si ce trebuie sa faci. Pentru ca o sa le faci pe toate, in functie de cei cu care te intalnesti. De aceea trebuie sa avem o carte de temelie, un reper in viata, ceva incercat si tare, cum este Scriptura.

« Toatã Scriptura este insuflatã de Dumnezeu si de folos ca sã înveþe, sã mustre, sã îndrepte, sã dea întelepciune în neprihãnire, pentru ca omul lui Dumnezeu sã fie desãvârsit si cu totul destoinic pentru orice lucrare bunã. » 2 Timotei 3:16

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s