Pe cine iubesti mai mult? -II-

 

“Cine iubeste pe tatã ori pe mamã, mai mult decât pe Mine, nu este vrednic de Mine si cine iubeste pe fiu ori pe fiicã mai mult decât pe Mine, nu este vrednic de Mine.” (Matei 10:37)

Unii oameni nu il urmeaza pe Iisus din cauza « dragostei » de familie. Aici este o confuzie foarte mare si subtila. A iubi familia este cel de al doilea lucru in viziunea lui Dumnezeu ca importanta, dupa iubirea lui Dumnezeu, insa a face asta inaintea lui Dumnezeu sau defavorizand dragosea si urmarii lui Hristos, nu faci decat sa iti duci familia pe un drum gresit, o iubesti dar in afara voiei lui Dumnezeu, pe termen lung asta nu ii face bine, ci rau (familiei). Unde nu este prezenta si voia lui Dumnezeu sunt tot felul de pacate vizibile si ascunse.

De fapt cei care spun ca isi iubesc familia si pentru aceasta nu au timp de Dumnezeu, sa faca voia lui : rugaciune, studiul Scripturii, Biserica, slujire ; de fapt este vorba acolo de confortul propriu, rusinea de prigoana care ar putea veni daca il urmeaza pe Hristos cu adevarat. Ei nu sunt gata sa plateasca pretul necesar pentru a asculta de Dumnezeu de fapt, nu ca isi iubesc familiile sau prietenii, job-urile.

De fapt nu este usor sa asculti de Dumnezeu. A Il urma pe Hristos nu este vorba de iubire intotdeauna, ci:

· de o viata sfanta, dreapta (ceea ce unora nu le convine, prefera sa spuna ca nu are timp de Dumnezeu, trebuie sa faca alte lucruri, e o scuza de fapt).

· sa nu te bucuri de pacat, sa infrunti pe potrivnici ca sa ramai fidel lui Hristos, altfel cum ramai : sare si lumina.

· sa fii credincios. Asta este cel mai greu adesea. Foare putini sunt credinciosi. Este greu cand vin rudele, sarbatorile, sau esti obosit sa iti mai indeplinesti indatoririle fata de Dumnezeu sa continui sa te rogi, sa stai in partasie cu Dumnezeu, sa citesti Biblia, sa mergi la biserica, sa slujesti.

· sa fi cinstit si sa spui oricui Il necinsteste pe Hristos la un moment dat, cu blandete si intelepciune.

· sa asculti de Dumnezeu in ciuda celor dragi, confortului propriu, in defavoarea placerilor personale, poftelor tale si a planurilor tale (acesta este motivul multora de a nu urma pe Dumnezeu).

Unii oameni sunt prea politicosi ca sa fie urmasii lui Hristos. Ei vor sa impace pe toata lumea, sa nu deranjeze pe nimeni. De fapt nu este vorba de bunatate aici, ci de slabiciune, el nu are taria sa o faca, fermitatea si caracterul de care ai nevoie pentru asta. Altii vor lauda si aprecierea oamnilor si nu poate sa ii infrunte niciodata.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s