Increderea si atacul

„Daca esti dezamagit de tine cu ceva, regreta ca ai avut incredere” CH Spurgeon
 Nu este o virtute sa ai incredere mai mare decat trebuie in tine. Daca te increzi in Dumnezeu in Cuvantul Lui, constiinta iti da unda verde si atunci increderea ta devine credibila si puternica, ea incepe sa lucreze in jurul tau, ceea ce crezi dupa voia lui Dumnezeu vei avea.

„Cea mai buna aparare este… un atac bine pregatit” Josh Mcdowell

Apostolul pavel spune ca blandetea noastra sa fie cunoscuta de toti oamenii, dar asta nu il impiedica sa fie ascutit in gandire si vorbire, el vorbea despre faptele firii in  mod foarte detaliat, lua cu asalt tabara pacatului. Blandetea are de aface cu rautatea, fata de rautate sa fi bland, incet la manie, dar in privinta pacatului trebui sa fim aspri si severi. Trebuie sa pregatim bine atacul, daca vrem sa fim aparati.

4 gânduri despre „Increderea si atacul

 1. Apostolul Pavel spune:
  Noi nu dăm nimănui nici un prilej de poticnire, pentru ca slujba noastră să nu fie defăimată. Ci, în toate privinţele, arătăm că suntem nişte vrednici slujitori ai lui Dumnezeu, prin multă răbdare, …………..
  …………………………………………………………
  prin armele de lovire şi de apărare pe pe care le dă neprihănirea…
  2 Corinteni 6: 1-10.

  Tot apostolul Pavel subliniaza :

  Căci armele cu care ne luptăm noi, nu sunt supuse firii pământeşti, ci sunt puternice, întărite de Dumnezeu ca să surpe întăriturile. Noi răsturnăm izvodirile minţii şi orice înălţime care se ridică împotrova cunoştinţei lui Dumnezeu: şi orice gând îl facem rob ascultării de Christos.

  2 Corinteni 10:4-5.

  În cartea Efeseni apostolul vorbeşte de tot arsenalul (armătura) ce trebuie deţinut de creştin.

  Avem aşadar un perimetru bine stabilit. Atacul spiritual se face în câmpul de luptă al izvodirilor minţii, a sistemelor de gândire ce se opun lui Dumnezeu şi pe care trebuie să le atacăm cu argumente creştine Scripturale. În relaţiile interpersonale, în societate, în interiorul fiinţei noastre şi chiar in lumea fiinţelor angelice căzute (vezi Efeseni 6:11-12). Armele pe care le avem nu sunt convenţionale. Ele sunt de natură spirituală, christice. Ele nu sunt armele firii pământeşti ci ale naturii dumnezeieşti.

 2. Pety,
  ai subliniat bine ca noi nu avem numai arme de aparare, ci si de atac si toate acestea in perimetrul stabilit de scriptura. Iar lupta se da in mintea noastra. Dumnezeu sa ne lumineze mintea prin Cuvantul Lui!

 3. „In lume veti avea necazuri; dar indrazniti, Eu am biruit lumea”Ioan 16:33
  A indrazni in mijlocul necazurilor.
  Uneori necazurile ni se par piedici, insa Domnul Isus ne indeamna sa le socotim oportunitati. Domnul Isus nu spune:Gata! ati dat de necazuri, retragerea!opriti-va!Istoria sta martora, ca atunci cand biserica a indraznit in mijlocul necazurilor a avut si mari binecuvantari.
  Pavel dupa ce prezinta aspectele luptei/arnurii spirituale, in Efeseni 6 spune:”…cu indrazneala…”(Efeseni 6:19)
  Parca-l vad pe Hudson Taylor, primul necaz:moare o fiica de 8 ani. Al doilea necaz, moare un alt copil, apoi un alt copil, ca in final sa-i moara sotia. La anii batranetii a fost descris ca un om cu parul alb, dar cu o inima ce batea pentru Domnul Isus.

 4. Referitor la atac, Dale Carnegie il citeaza pe Maresalul Foch:”In vreme de razboi, cea mai buna aparare este atacul”.Apoi el construieste urmatoarea aplicatie, interesanta:”Deci, atacati-va temerile.Infruntati-le, luptati-va cu acestea si invingeti-le… de fiecare data”.Dale Carnegie, Cum sa vorbimm in public, Curtea veche, Bucuresti 2007, (p.17)El nu zice atacati-va aproapele…De fapt si Pavel spune ca noi n-avem de luptat impotriva sangelui si a carnii, ci impotriva stapanitorilor intunericului acestui veac, impotriva duhurilor rautatii care sunt in locurile ceresti(Efeseni 6:12).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s