Iti voi face un nume mare – Geneza 12:2

“Voi face din tine un neam mare, si te voi binecuvânta; îti voi face un nume mare, si vei fi o binecuvântare.” (Geneza 12:2)

Fiinta umana este foarte complexa, Dumezeu stie asta, nimic nu il satisface pe om mai mult decat un nume mare. Oamenii astazi isi vand sufletele la propriu pentru a iesi putin in evidenta. Se pare ca am fost creati sa avem un nume mare. Atunci cand cineva poate sa iti ofere acest lucru, asupra ta are o putere extraordinara. Putine lucruri in viata iti pot oferi ceea ce iti ofera un nume mare. In sinea noastra toti visam la acest lucru, si ne gandim (in mod nepriceput), oare cum sa mi se intample mie acest lucru? Ce sanse am eu sa am un nume mare? Nu voi avea eu asa ceva! Altii mai avantajati decat mine…

Insa ideile acestea sunt niste minciuni, sunt false. Numai Dumnezeu poate da cu adevarat un nume mare, si el il poate da oricui voieste. Ii sta in puter, poate sa ii da intelepciune unui om daca ii lipseste, Duhul Sau care sa il abiliteze, poate schimba imprejurarile vietii si omul acela sa aibe un nume mare. El poate ridica un om din nimic aproape. Ce era David cand a venit Samuel sa il unga imparat? Era neisemnat, cel mai mic si dispretuit de fratii lui, ba chiar de tatal sau. Cum era Petru inainte sa il intalneasca pe Domnul Iisus?

Tu poti avea un nume mare, daca te obisnuiesti cu ideea si il poti crede pe Dumnezeu. Multi in viziunea lor se vad ca oameni cu un nume deja compromis (probabil aceea este firea din ei), dar numele il capeti dupa dorinta din tine, daca iti place de Dumezeu sau nu. Si Pavel striga odata: “O nenorocitul de mine, cine ma va izbavi de acest trup de moarte?” Vedem ca el ii multumeste Domnului mai tarziu pentru Duhul de viata in Hristos. Deci chiar daca ai un trup de moarte, poti totusi sa ai un nume mare, oricum esti nemuritor, el va avea timp sa creasca, daca il pui sub autoritatea Celui ce poate sa dea un nume mare. Cel ce i-a promis si lui Avraam un nume mare.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s