Valea cu oase – Ezechel 37

 Oasele nu au viata in ele, dimpotriva sunt purtatoare de bacterii, microbi. Reprezinta moartea cuiva. Totusi dintr-o situatie ca aceasta ii cere Dumnezeu proorocului sa inceapa lucrarea. Noua ne-ar place sa lucram pentru Dumnezeu dar sa avem o platforma, sa pornim macar de la un singur om viu, dar Dumnezeu ne da o vale plina cu oase moarte. Cum poti sa lucrezi cu oasele? Poti sa vorbesti cu ele? Probabil ca Dumnezeu nu vrea sa lucram cu mijloacele noastre, ci cu mijloacele lui Dumnezeu: prin Duhul Sfant, prin rugaciuni. Apoi chiar daca am avea oameni, credem noi ca ii vom putea conduce, colabora? Daca nu au Duhul Sfant in ei, doua secunde nu ne-am intelege. Mai bine sa nasca Duhul din niste oase moarte oameni ai lui Dumnezeu, atunci vom sti ca sunt nascuti din Dumnezeu. Mai buna metoda lui Dumnezeu decat metoda omeneasca. Oare cati « Ezecheli » nu are astazi Dumnezeu in lume, eu ii vad peste tot, insa majoritatea nu fac ce a facut cel din Biblie, ci stau, se plang, sau cartesc. Sa nu ne mai temem de valea cu oase, sa nu ne mai plangem de ea, Dumnezeu le poate da vene si carne, le poate da suflare de viata, poate face o oaste mare din acea vale cu oase.

(A se citi textul din Biblie, Ezechel captitolul 37 pentru cei nefamiliarizati.)

5 gânduri despre „Valea cu oase – Ezechel 37

 1. multumesc…e ceea ce aveam nevoie sa aud din nou in aceste clipe cand sunt inconjurata de oameni ce traiesc in vrajba unii cu altii, oameni morti , care nu-L cauta pe Cristos. Dar am inteles ca nu-L cauta pt ca nu L-au cunoscut. Cineva trebuie sa li-l arate. Eu insa ma simteam mizerabil pt ca mi se parea ca oricat imi doresc nu reusesc sa-i aduc la Cristos. Dar ieri seara, in rugaciune Spiritul mi-a aratat tocmai ce scrie in acest text despre oasele din Ezechiel.
  cat de adevarat: nu noi convertim sufletele, nu noi le schimbam, nu noi le luminam cu inteligenta noastra si nici macar nu noi le atragem cu vorbele sau cu elocventa noastra. Ci pe toate acestea le face Duhul Domnului : El cheama, El trezeste, El atrage, El insufleteste, El da cainta, El da intelegere Si lumina, El lumineaza si convinge cu intelepciunea sa tainica, El sfinteste.
  Am vazut oameni vestind Cuvantul si care vazand oamenii convertindu-se credeau ca se datoreaza predicarii lor. Nu zic nu, predicarea e importanta caci din auzire vine credinta, dar s-ar putea ca acea predica sa fi fost doar ultima picatura care a umplut paharul sufletului chemandu-l la convertire. S-ar putea ca lucrarea de chemare la Adevar, la pocainta, lucrarea de convertire sa fi fost rodul multor cuvinte adevarate pe care acel suflet le-a auzit si le-a adunat in sine mai inainte. Si cu siguranta e rodul rugaciunilor Bisericii si ale Duhului, care au vorbit sufletului in camara lui tainica. Si acel suflet , ascultand de Tatal, a venit la Cristos.
  De aceea mantuirea sufletelor nu e lucrarea noastra ci a Domnului care o implineste. Noi suntem slujitorii prin care o face. Noi suntem trupul prin care Duhul isi implineste lucrarile, asa cum facea prin Trupul si sufletul lui Isus. Dar sa nu uitam niciodata ca trupul fara suflet e mort. La fel si noi fara Duhul Adevarului.

 2. Problema este nu ca traim in valea oaselor=lume ci ca valea oaselor a ajuns in biserica. Este din ce in ce mai greu sa zicem amin si ce sa mai vb despre aleluia sau maranata. Daca Domnul vine azi ce va duce in vesnicie? oase moarte? urat mirositoare? A ajuns lumea sa intre in biserica decat sa ducem noi biserica in lume? Pacat de noi ca ne vaicarim, ar trebuii sa ne trezim si sa proorocim acestor oase din Cuvantul Lui Dumnezeu ca Domnul sa puna un Duh Nou peste noi! Domnul mustra pe cei ce ii iubeste! Ajutane Doamne sa fim sfinti!

  1. Amin Gabi! Asta e cuvantul porivit, sfintenia. Cred ca atunci putem sa stam in picioare in fata acestei realitati, pe care.. cred ca ai descris’o destul de bine.

   Doamne ajuta!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s