Implicatiile ascunse ale papusei/desenelor Barbie !!

De curand, de fapt daca ma gandesc bine, de ceva timp copii mei (baieti) au in seria lor de filem desene animate mai multe desene cu Barbie: printesa si croitoreasa, spargatorul de nuci, s.a.

Cand copii mei erau mai mici am cercetat mai mult despre cresterea copiilor si dr James Dopson spunea in una din cartile lui despre efectele nocive ale papusii barbie si a desenelor animate cu ea asupra fetitelor mici si a baieteilor.

Fetitele din pacate sunt mai mult afectate decat baieteii. De ce?

Aceste papusi sau desene animate o prezinta pe barbie in forme aproape perfecte de fumusete si finete, sunt extraordinar de bine alese ca si frumusete, sunt alese chipuri dupa cele mai bune manechie etc. Si ce este rau in asta? Copii cand sunt mici, baieti si fetite, poate ne aducem aminte si noi, sunt intr-o mare cautare de modele, idoli, exemple de urmat. Si fetitele in special cand vad aceste papusele asa de frumoase ele nu pot sa nu isi doreasca sa fie ca ele, insa problema este ca ele sunt aproape ireal de frumoase, exista unele fetite, asa de furmoase si cu partile corupului finute, dar asta este rar. Asa ca fetitele in marea lor majoritate capata un complex de inferioritate cu privire la felul cum arata. Asta este o presiune nepermis de mare pentru copilaria lor. Dar nu a fost asa dintotdeauna? Poate se intraba unii. Nu. Papusile inainte erau reale, cu formele specifice unui copil. Barbie este o papusa cu forme de adult !!?? Copii nu pot sa discearna asta si incep sa se considere niste “rebuturi”, anticapate, grase, urate, etc., noua poate nu ne dezvaluie asta, dar de aici mai este un pas spre abuzuri de tot felul, se tund ciudat, devin rebele, dependente inca din adolescenta de substante ciudate, sau predispunere la imoralitate, sinuciredere chiar. Asta pentru ca ele sunt oricum nemultumite de felul cum arata, si oricum sunt niste ratate (in conceptia lor imatura de altfel). Cei ce vorbesc cu copii deschis despre acestea, sunt considerabil ajutati (copii aceia).

Baieteii sunt afectati in sensul ca ei la varsta lor pot pofti la astfel de imagini. Sper sa nu credeti ca este exagerata ideea (poate nu sunteti familiarizati cu fenomenul). Dar aceste papusele nu au nimic mai putin decat au barbatii cand sunt adulti in relatiile lor intime. Formele produc excitatia, culoarea si simtul tactil este mai putin important la barbati/baieti. Al doilea efect poate fi ca isi doresc o fata ca aceea. Poate in cele din urma o gasesc, dar fara sa vorbesc cu prejudecata, acea fata de obicei a facut un idol din trupul ei, (de aceea arata asa), mai sunt insa si exceptii, dar de obicei baietii cand cauta astfel de fete, ajng sa fie dezamagiti cand cunosc valorile fetelor ca barbie. Nu le judec, dar incerc sa atentionez ambele parti despre acestea. Frumusetea exterioara este buna, dar nu cea mai importanta si trebuie sa ne pregatim sufleteste ca ea va trece ei oricum depinde de multi factori chiar si in tinerete.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s